Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Siječanj 2014 12:30

Posušak priveden zbog pokušaja krađe u Crvenom Grmu

Napisao/la 
Posušak priveden zbog pokušaja krađe u kamenolomu Posušak priveden zbog pokušaja krađe u kamenolomu

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo, počinjeno preksinoć u mjestu Crveni Grm. Prijavu o kaznenom djelu zaprimili smo u utorak u 19:50 h, a prema navodima iz prijave izvršen je pokušaj krađe u kamenolomu "Bo Koćuša".

Nadalje, prijavljeno je da su mještani Crvenog Grma počinitelja spriječili u pokušaju bijega, premda je isti prilikom pokušaja bijega jednog mještanina udario željeznom šipkom nanijevši mu tjelesne ozljede.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta i lišili slobode osobu zatečenu u pokušaju krađe.

Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se radi  o R. G. (43) iz mjesta Gradac, općina Posušje.

R. G. (43) je priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Krađa u pokušaju (čl. 286. KZ-a FBiH, u svezi s čl. 28. KZ-a FBiH), u stjecaju s kaznenim djelom Nasilničko ponašanje (čl. 362. KZ-a FBiH).

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv R. G. (43), zbog osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela. 

mupzzh.ba