Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Prosinac 2019 09:48

Sudjelujte u javnoj raspravi o proračunu Grada Ljubuškog za 2020. godinu

Napisao/la 

Gradsko vijeće Ljubuški je na 33. sjednici jednoglasno podržalo zaključak o stavljanju nacrta odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2020. godinu na javnu raspravu.

Sudionici javne rasprave, pisane materijale nacrta odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2020. godinu moći će preuzeti u prostorijama Službe za gospodarstvo i financije grada Ljubuškog svakim radnim danom do završetka javne rasprave.

Uz predlagača nacrta odluke o proračunu, u javnoj raspravi sudjeluju i svi zainteresirani građani Grada Ljubuškog, posebno oni na koje se predloženi nacrt proračuna za 2020. godinu direktno odnosi (predstavnici javnih poduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, udruga građana i nevladinih organizacija).

Rok za provođenje javne rasprave u smislu organizacije i priprema započinje usvajanjem ovog zaključka. 

Javna rasprava traje od 2. do 12. prosinca 2019. godine. U navedenom roku zainteresirani mogu svoje sugestije, primjedbe i prijedloge dostaviti Službi za gospodarstvo i financije putem prijamnog ureda ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Nositelj aktivnosti pri organiziranju i vođenju javne rasprave će prikupiti i obraditi mišljenja i prijedloge te će sastaviti izvješće o provedenoj raspravi i navedeno izvješće dostaviti gradonačelniku na razmatranje i prihvaćanje. Gradonačelnik će razmotriti primjedbe i prijedloge, potom će ih nastojati ugraditi u prijedlog proračuna Grada Ljubuškog za 2020. godinu, uz napomenu kako proračun treba biti donesen do kraja kalendarske godine kako bi se mogao primijeniti od 1. siječnja 2020. godine.

Tijelo ovlašteno za provedbu javne rasprave se obvezuje da šira javnost putem tiskanih materijala, dokumenata na službenoj web-stranici, medija i ostalog bude upoznata s predloženim inicijativama i zaključcima javne rasprave.

Detalje potražite OVDJE. 

Bolji Ljubuški