Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 08 Prosinac 2019 05:14

Spas za poljoprivrednike: Privode se kraju radovi na sabirno-distribucijskom centru

Napisao/la 

Nacrt proračuna Grada Ljubuškog upućen je na javnu raspravu, a planiran je u iznosu od 13.149.000 KM koje će se namjenski utrošiti. 

Proračunom su, između ostalog, planirana sredstva od 600.000 KM za sabirno-distribucijski centar koji će koristiti poljoprivrednici iz Zapadnohercegovačke županije i regije, a u njegovoj izgradnji sudjeluju poljoprivredna zadruga "Plodovi zemlje", Grad Ljubuški, Vlada ZHŽ-a i partneri iz Europske unije.

Kako Bolji Ljubuški saznaje od Dubravka Vukojevića, predsjednika poljoprivredne zadruge "Plodovi zemlje", radovi u unutarnjem dijelu centra su završeni te se čeka na vanjsko uređenje i postavljanje hladnjača.

"Trenutno smo u fazi potpisivanja ugovora s izvođačima. Svi natječaji su završili, financijska konstrukcija je zatvorena, a na njima je da što prije radove privedu kraju", kazao je Vukojević.

Preko sabirno-distribucijskog centra će se na preko domaće i tržišta Europske unije plasirati, u prvome redu, domaći mladi krumpir - "Ljubuški rani", ali i drugo povrće - rajčica, lubenica, kupus, mladi luk, bijeli luk... 

Gradnja ovog objekta bit će od velike važnosti za sve poljoprivrednike. Napokon će se riješiti problem plasmana domaćih proizvoda, a bolja cijena utjecat će i na održivost i spas poljoprivrede u ovim krajevima.

Bolji Ljubuški