Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Veljača 2020 07:14

KD Prolog priprema veliku feštu: Evo što vas očekuje na Ljubuškom karnevalu

Napisao/la 

Zarazan k'o kineski virus, Ljubuški karneval širi veselje i pozitivno ludilo, dvadeset i drugu godinu zaredom. Ovaj put održat će se od 9. do 23. veljače. 

Iz Karnevalskog društva Prolog najavili su detaljan program koji počinje već u nedjelju, 9. veljače, kada će se na kuli hercega Stjepana proglasiti Karnevalska Republika te će se održati "Fešta od prvog Meštra". 

Dječji karneval planiran je 16. veljače. U 12 sati dječje skupine okupit će se kod Gimnazije Ljubuški, uslijedit će karnevalska povorka, potom zanimljiv program u Gradskoj športskoj dvorani. 

Velika karnevalska fešta, koju Ljubušaci s nestrpljenjem iščekuju, održat će se 23. veljače. U jutarnjim satima zakazano je okupljanje mačkara, koji će automobilima napraviti "đir" ljubuškim selima", a točno u podne sastat će se kod OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Uslijedit će međunarodna karnevalska povorka gradskim ulicama te u 13 sati karnevalski program na Centru malih športova. Standardno, posjetitelje očekuje: predstavljanje karnevalskih grupa, dodjela poklona gradonačelniku i predsjedniku Gradskog Vijeća, suđenje Marku Karnevalu, presuda, posmrtna besida Marka Karnevala te proglašenje najbolje karnevalske skupine.

Glavne točke suđenja su: kovanje ljubuškog željeza i mostarskog aluminija, nove fore Miroslava Škore, akcija "Tebra" i napušena zebra, osnovanje rock grupe "Baba bend", miješanje bošnjačke pite u hrvatskoj tepsiji. 

karneval plakat

Nakon završetka programa na Centru malih športova, mačkare će se uputiti prema Prologu te će u 16 sati moći kušati grah naš svagdašnji, uživati u nastupima KUD-ova, a u 18 sati organizatori će spaliti Marka Karnevala. Uslijedit će vatromet, u 19 sati bal pod maskama, a u 22 sata dodijelit će se Nobelova nagrada za najbolje maske.

U međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjeluje sedam inozemnih grupa: Makarske maškare – Krvavica, Tome Krnjeval – Biograd na moru, Karnevalska udruga Žaba – Ivanić Grad, Didi s Kamešnice – Sinj (Hrvatska), Karneval Koret – Tuzi (Crna Gora), Neandertaler – Eisenstadt (Austrija) i Čivijaški Karneval – Šabac (Srbija).

Generalni pokrovitelji: Grad Ljubuški, Zapadnohercegovačka županija, JP Parkovi, Central Osiguranje, Mucić&Company.

Generalni sponzori: Autoherc, Karliko, Foto-Video Omega, TD Company, Unitrade, Delta Security.

Zlatni sponzori: Gradnja Prskalo Goettingen, Džajić Commerce, TMT Tours, Victoria Band, Art galerija Herceg, Svadbeni salon Ohio.

KD Prolog / Bolji Ljubuški