Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 01 Travanj 2020 07:33

Dr. Landeka: Danas testiranje dvoje Ljubušaka

Napisao/la 

U nastavku prenosimo izvješće vezano za najnovija događanja oko epidemije koronavirusa, a koje nam je poslao dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja i član Kriznog stožera CZ ZHŽ-a.

"Tijekom proteklih 24 sata nije bilo značajnijih poteškoća u radu dežurnih službi na području Grada Ljubuškog vezano za stanje s pandemijom koronvirusa. Sve službe su redovito obavljale svoj posao.

U našoj županiji je 1007 osoba u samoizolaciji. U Ljubuškom zasad nemamo laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije koronavirusom.

Danas će dvije osobe sa šireg područja našeg Grada biti testirane na koronavirus, a o rezultatima njihovog testiranja ćemo vas obavijestiti sutra.

Uspostavili smo koordinaciju između Doma zdravlja Ljubuški, gradskog sanitarnog inspektora i Policijske uprave Ljubuški. Sve osobe kojima je prošlo razdoblje od 14 dana samoizolacije se svakodnevno ažuriraju, odnosno skidaju se s popisa koji se vodi u PU Ljubuški. Policijski službenici ih iza tog razdoblja nisu dužni obilaziti, a za te osobe, kako smo već nekoliko puta naveli, vrijede sve ostale naredbe stožera civilne zaštite sa svih razina.

Apeliramo i dalje na ostanak u vašim domovima, izbjegavanje svih nepotrebnih kontakata, održavanje socijalne distance i nošenje zaštitne maske te rukavica u svim kontaktima s drugim osobama izvan svojih obitelji", stoji u izvješću dr. Landeke.

Radio Ljubuški