Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 11:33

Danas četvero Ljubušaka na testiranju na koronavirus

Napisao/la 

I današnje izlaganje dr. Ivana Landeke započelo je izrazima sućuti obitelji preminule osobe iz Širokog Brijega, nakon čega je upozorio na relativiziranje i omalovažavanje epidemije pričama da je više ljudi umrlo od drugih bolesti.

"Svaki život je važan", naglasio je dr. Landeka, bilo da se radi o novorođenčetu ili djedu i baki od devedeset godina. Možda smo navedene bolesti mogli i spriječiti, a infekciju koronavirosa možemo prevenirati vrlo lako.

"Broj potvrđenih nalaza na koronavisus se povećava rapidno u okruženju. Nažalost, pitanje je dana, a možda i sata, kada ćemo i mi u Ljubuškom imati potvrđen slučaj. To je očekivano i ne smijemo dopustiti da dođe do panike među građanstvom i straha u zdravstvenom sustavu, već nas treba osvijestiti da one mjere koje smo provodili podignemo na najveću moguću mjeru", istaknuo je dr. Landeka. 

Nadalje je iznio podatke o broju zaraženih i broju onih koji su u izolaciji i najavio konferenciju za medije Županijskog stožera CZ o trenutnoj situaciji.

"Tijekom vikenda testirali smo pet osoba koje su bile u kontaktu s pozitivnom osobom iz Čitluka i svi testovi su bili negativni, a danas ćemo imati još četiri testiranja.

Još jednom apeliram na sve one koji dolaze iz inozemstva, kao i vozače, da prelaskom granice idu u samoizolaciju, bez ikakva kontakta s članovima obitelji. 

Potrebna je maksimalna ozbiljnost i zakonska obveza poštivanja donesenih mjera.

Radio Ljubuški