Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Travanj 2020 09:16

Ljubušaci, nakon prelaska granice, odmah nazovite Dom zdravlja!

Napisao/la 

Rezultati testiranja na koronavorus za osam osoba s područja Ljubuškog trebali bi stići tek danas u poslijepodnevnim satima, rekao je u redovnom izvješću za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka, član Stožera civilne zaštite Grada Ljubuškog i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

Zasad u Ljubuškom još nema pozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a dok se čekaju rezultati za spomenutih osam testiranja, danas će se uraditi još tri testiranja preko mobilnog tima.

S obzirom na da se bliži vrijeme Uskrsa, Landeka se osvrnuo i na situaciju s onima koji ovih dana dolaze iz inozemstva.

"Ranije smo upozoravali naše ljude da ne dolaze zbog potencijalne opasnosti za starije članove njihovih obitelji i zbog procedura prelaska granice koje su vrlo rigorozne posljednjih nekoliko dana, boravak u samoizolaciji 14 dana i slično. Ipak, moramo napomenuti kako potpuno razumijemo naše ljude koji se nalaze na privremenom radu u inozemstvu, znamo da se nalaze u teškoj situaciji te da su možda u ovim teškim vremenima ostali bez posla i moraju se vratiti. Njihova obaveza je da samo nakon prelaska granice nazovu Dom zdravlja Ljubuški i prijave da su došli. Bit će stavljeni pod nadzor liječnika i time su ispunili sve svoje dužnosti. Molimo vas da to uradite na takav način da skupa pobijedimo ovu veliku nevolju", poručio je Landeka.

On je također zamolio građane da se i dalje odgovorno ponašaju.

"Budući da u našem okruženju imamo velik broj prijavljenih slučajeva koronavirusa, velika je mogućnost da su neki od naših sugrađana bili u kontaktu s tim ljudima. Molimo vas, javite se u Dom zdravlja Ljubuški ili glavnom sanitarnom inspektoru Mili Bubalu istog trenutka kada saznate da je netko s kim ste kontaktirali pozitivan. Odmah se stavite u samoizolaciju od članova svojih obitelji i svih drugih osoba, a mi ćemo vam dati sve potrebne upute o daljnjem postupanju", rekao je Landeka.