Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Travanj 2020 11:58

U samoizolaciji 188 Ljubušaka, očekuju se podaci novotestiranih

Napisao/la 

Stožer civilne zaštite ZHŽ-a dobio je obavijest iz Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a o jednom zabilježenom kršenju samoizolacije, dok drugi prekršaji nisu zabilježeni u protekla 24 sata.

"Prema posljednjim podacima koje smo od Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a zaprimili, u samoizolaciji se nalazi 935 osoba, što predstavlja pad od 11 osoba u odnosu na prethodni dan. U Širokom Brijegu se trenutno nalazi 306 osoba, u Posušju 311, Ljubuškom 188, a na području Gruda je 130 osoba u samoizolaciji. 

Tijekom proteklog dana obavljeno je 30 testiranja na koronavirus, a jutros dodatnih 15 testiranja. O rezultatima ćemo javnost obavijestiti naknadno. 

S obzirom na to da se nalazimo u Velikom tjednu i očekuju se pojačane gužve u trgovinama, apeliramo na sve trgovine da osiguraju poštivanje mjera Stožera kako bi spriječili daljnje širenje koronavirusa. U idućim danima će biti pojačana kontrola poštivanja mjera. Podsjećamo, radno vrijeme trgovina je radnim danima do 18 sati, subotom do 13 sati, osim
ljekarni, supermarketa s prehranom i benzinskih crpki koje mogu raditi najkasnije do 18 sati. Nedjeljom je zabranjen rad svih trgovina osim pekarnica i ljekarni koje mogu raditi do 12 sati, a benzinske crpke mogu raditi najkasnije do 18 sati.

Ponedjeljak, 13. travnja, je neradni dan na prostoru Zapadnohercegovačke županije.

Policijski sat je na snazi od 20 do 5 sati. Broj operativnog centra je 121", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ZHŽ-a.