Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Svibanj 2020 11:08

Dubrovački bend i časna sestra rodom iz Ljubuškog ostvarili suradnju

Napisao/la 

Dubrovački bend Embassy 516 i voditeljica medijske sekcije učeničkog doma Paola Di Rosa, časna sestra Ružica Dodig – ostvarili su suradnju na video spotu za pjesmu Solitude Signal s aktualnog albuma “Correlation” (Geenger Records, 2018.).

Članovi benda su na društvenim mrežama istaknuli ogromnu zahvalnost i zadovoljstvo “poklonom” koji su dobili u inbox prije nekoliko dana.

“Kada smo s redateljicom prije godinu dana razgovarali o mogućnosti suradnje, u vidu je bio tekst pjesme i Dubrovnik u fokusu kao grad gdje živimo. Planirali smo snimanje i rad s polaznicama video sekcije učeničkog doma Paola Di Rosa, ali uz mnogobrojne obveze i pandemiju posljednjih mjeseci, na kraju su ipak korišteni “royalty free” kadrovi urbanih sredina, vlakova, neaobilaznih hipstera (kada više nema puno pankera) i raznih slika iz djetinjstva”, napisali su iz benda.

Redovnica Službenice milosrđa s. Ružica Dodig, rodom je iz Ljubuškoga. Nakon teološkog studija, 2010. godine upisala je studij pod nazivom Accademia di Belle Arti u Bresci pokraj Milana, na kojemu se specijalizirala za grafičke, zvučne i “gaming” umjetnosti. Autorica je idejnog rješenja Uskrs fest 2014. i mnogobrojnih drugih priznatih projekata (himna SHKM Dubrovnik, video uz Godinu posvećenog života, …). Osvajala je nagrade na fotografskim natječajima, a 2019. je  foto kompanija Nikon njezinu fotografiju uvrstila za fotografiju mjeseca ožujka, navodi dubrovniknet.hr.