Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Svibanj 2020 19:06

Ljubuška policija pretresom otkrila marihuanu, granate i vojno streljivo

Napisao/la 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ-a, temeljem naloga Općinskog suda Ljubuški, 19. svibnja izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi N. B. (29) iz mjesta Gornji Radišići, Grad Ljubuški, kao i pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi osoba M. B. (52) iz mjesta Gornji Radišići. 

Prilikom pretresa policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ-a su kod N. B. pronašli pet stabljika zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana”, dok su kod M. B. pronađene dvije granate od RPG ručnog bacača i više komada vojnog streljiva.

Navedeno je oduzeto na temelju potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, a nad gore imenovanima je provedena kriminalistička obrada te je M. B. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 371 KZ F BiH Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari, dok je N. B. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu te će po kompletiranju predmeta policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ-a protiv M. B. (52) i N. B. (29) uputiti izvješća o gore navedenim počinjenim kaznenim djelima ŽT ZHŽ-a u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ZHŽ-a.