Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Lipanj 2020 05:00

Poginuli ljubuški branitelji najesen će dobiti spomen obilježje

Napisao/la 

Ako se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom najesen bi trebalo biti postavljeno spomen obilježje poginulim ljubuškim braniteljima u Domovinskom ratu.

Tako će dugogodišnja ideja udruga obitelji poginulih branitelja biti pretočena u djelo, a podršku im je dao i gradonačelnik Nevenko Barbarić te će se financijska sredstva za njegovu izgradnju, između ostalog, osigurati i kroz proračun Grada Ljubuškog.

Naime, nositelji aktivnosti su Udruga udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja i Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu koji su povodom Dana branitelja napravili „Slikopis s prikazom branitelja“, želeći na taj način sačuvati uspomenu na njih i na njihovu herojsku žrtvu. 

Za određivanje lokacije spomen obilježja, izbor arhitektonskog rješenja, ishođenje potrebnih dozvola, utvrđivanje popisa stradalnika Domovinskog rata, imenovano je povjerenstvo na čelu s Tihomirom Kvesićem, a čine ga i ostali članovi: Katica Milićević, Blaž Ćutuk, Ruža Bošnjak, Lujo Nosić, Ana Bubalo i Leopold Mandić.

Kako saznajemo, već je obavljen razgovor s ljubuškim arhitektima, a na njima je da svoje prijedloge dostave inicijatorima podizanja spomenika.

Bolji Ljubuški