Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 07:34

Ljubuški gimnazijalci drugi na natjecanju "Ponos Domovine"

Napisao/la 

Polufinale manifestacije “Ponos Domovine”, znanjem i igrom na ponos Domovini, održana je u subotu u Grudama. Srednja škola Antuna Branka Šimića bila je domaćin događaja.

Radi se o srednjoškolskom natjecanju edukativno-sportskog karaktera, usmjerenog jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih djelatnosti, prenosi portal Grude.com.

"U ovu priču smo se uključili prije nekoliko godina i podržali je. Hvala svim prosvjetnim djelatnicima koji su podržali njeno održavanje i hvala svima na sudjelovanju. Kao što je rekao ravnatelj Mladen Leko - svi ste pobjednici! Bez obzira na to  tko će 3. rujna završiti u finalu u Zagrebu", poručila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a-a Ružica Mikulić.

Pobjedu na natjecanju odnijeli su učenici Srednje strukovne škole, ekipa “Ajduci”, u sastavu Tomislav Radoš, Robert Kraljević, Filip Kraljević. Mentor im je bio profesor Marko Marušić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi “Pacta Conventa” koju čine učenici Gimazije Ljubuški, Petar Bunoza, Marin Petrović i Fran Pavlović. Mentor ovoj ekipi bio je profesor Boro Grgić.