Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 17:10

Nevenko Barbarić: U Saboru ću raditi na jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i prostora u BiH gdje žive Hrvati

Napisao/la 

Dugogodišnji (grado)načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić je rođen 1962. godine. Oženjen je i otac je četvero djece. Osnovnu i srednju školu je završio u Ljubuškom, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Mostaru 1989. godine.

Osnivač je i član Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) od 1990. godine. U ovoj stranci, između ostaloga, bio je predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Ljubuški i Županijskog odbora HDZ BiH Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon što je diplomirao, počeo je raditi u Građevinskom poduzeću KONS. Karijeru je nastavio kao direktor Javnog komunalnog poduzeća “Ljubuški” te kao rukovoditelj Službe graditeljstva i prostornog uređenja Općine Ljubuški. Nakon toga do prvog izbora za načelnika Općine Ljubuški radio je u privatnom sektoru. Za (grado)načelnika ove općine biran je četiri puta. Prvi put je izabran 2004. godine. Dragovoljac je Domovinskog rata.

Glavna tema razgovora za Vrisak.info bili su izbori za Hrvatski sabor, budući da se Barbarić nalazi na 2. mjestu HDZ-ove liste za 11. izbornu jedinicu.

Intervju pročitajte OVDJE.