Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Srpanj 2020 07:10

Film o Dream team Babama - priča o životu, o mladosti u starosti, vrijednostima koje se gube...

Napisao/la 

Ljubuška publika uživala je sinoć prilikom pretpremijernog prikazivanja filma Dream team Babe u hotelu Bigeste u Ljubuškom.

Kako je istaknula redateljica ovog filma Lejla Zvizdić, ovo je film o životu, o mladosti u starosti, o tradiciji i kulturi, o vrijednostima koje se gube, ispričan kroz prizmu Dream team Baba.

"Plan je bio prikazati film prije ljubuškoj, nego sarajevskoj publici na službenoj premijeri na festivalu. Osjećala sam to više kao ljudski dug prema gradonačelniku Barbariću, Dream team Babama i prema Ljubušacima zbog kojih se ja, zahvaljujući ovom filmu koji smo snimali godinu i pol dana, uistinu u Ljubuškom osjećam više domaćom nego gošćom“, kazala je Zvizdić. 

"Šest baba, šest različitih životnih i socijalnih priča, ali jedna ljubav – ljubav prema životu, rodnoj grudi, tradiciji i pjesmi. Gangama i bećarcu svojim angažiranim i duhovitim tekstovima daju novu dimenziju. U trećoj životnoj dobi su se popele i na pozornicu svjetskog show programa i svojom karizmom osvojile regiju", stoji u opisu filma.