Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 12 Kolovoz 2020 12:44

U Ljubuškom ulični performans za Međunarodni dan mladih, zvonima pozvali mlade na buđenje

Napisao/la 

Na Međunarodni dan mladih u Ljubuškom se čula zvonjava, skupina mladih je prošla gradskim ulicama noseći zvona kako bi simbolično „probudili unsulu ljubušku mladost“, a potom su se okupili kraj zgrade kina gdje su iscrtali stope prema ulazu u kino čije se otvaranje još čeka.

„Zvonjava predstavlja buđenje mladih i to da mladi mogu biti pokretačka sila u samoj zajednici. Htjeli smo osvijestiti mlade na to koliku snagu oni imaju“, poručuje Nikolina Herceg iz Udruge mladih Agape.

Agape je ovim uličnim performansom obilježio Međunarodni dan mladih.

Kako kaže Herceg, nedavno je dio mladih Ljubušaka bio na kongresu u Sarajevu gdje su došli na ideju da obilježe Međunarodni dan mladih tako da skrenu pažnju na ono što mladima najviše smeta i što je po njima najveći problem u gradu, prenosi Radio Ljubuški.

„Nedostaje nam Dom kulture u Ljubuškom i upravo zato smo ovdje ispred kina jer već nekoliko godina živimo u nadi da će se kino otvoriti, ali taj dan kao da nikada ne dolazi", rekla je Herceg.

Ova aktivnost je provedena u sklopu projekta u kojem Udruga mladih Agape sudjeluje u suradnji s Udrugom dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva, koja za svoj cilj djelovanja navodi borbu protiv nezaposlenosti kroz uključivanje mladih u razne kulturne aktivnosti, kao i podizanje razine svijesti o važnosti kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu.

Projekt se sastoji od nekoliko etapa i traje 18 mjeseci.