Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 30 Kolovoz 2020 10:28

Amfora – park zabave u Ljubuškom u kojem svatko može pronaći nešto za sebe

Napisao/la 

Na adresi put za Međugorje, bb, nedavno je otvorena Amfora, nešto drugačiji objekt koji donosi spoj bazena za djecu i odrasle, bara, restorana te pozornice za razne kulturno-umjetničke događaje.

Neovisno jeste li u potrazi za destinacijom za vikend izlet ili punjenjem baterija nakon napornog dana, ovo mjesto nudi mnoštvo sadržaja za sve uzraste u prirodnom okruženju, piše bonjour.ba.

Dovoljno je udaljen od gradske buke što ga pretvara u odličnu oazu za odmor i relaksaciju.

„U trenutcima razmišljanja koje će ime dobiti naš park zabave i razonode u obiteljskom okruženju, Amfora se činila kao taj klik i osjećaj da je to ime ono pravo. Amfora je predmet koji nosi veliko povijesno značenje. Rabila se za prijevoz i čuvanje vina, ulja, meda, usoljene ribe, datula, žitarica i dr. Specifičan oblik nastao je prilagodbom potrebama brodskog prijevoza. Javlja se u Grčkoj, preuzimaju ju Rimljani, a proizvodi se sve do 11. st. na području Bizanta. Možda se čini da Amfora nema poveznicu s Hercegovinom, ali mi smatramo da ima, budući da Hercegovina ima vrhunska vina, maslinova ulja, med…, što dodatno svjedoči i činjenica da naši vinari, maslinari, medari dobivaju vrhunske rezultate diljem Europe za svoje proizvode“, otkrili su nam iz Amfora tima na naš upit što je bila inspiracija za sam naziv ovog parka.

Upravo su kroz naziv objekta, uređenje, ponudu i samu lokaciju željeli pokazati savršen omjer hercegovačkog kamena, gastro delicija koje vežemo uz ovu regiju i modernih detalja.
Sam projekt Amfore također je obiteljska priča iza koje stoji kompanija Brothers d. o. o Ljubuški koja je osnovana 1997. godine, dok je projektant ovog objekta arhitekt Davor Vasilj.

U Amfori trenutno osvježenje možete potražiti u bazenima, uživati u odličnim koktelima među kojima je i koktel ‘Amfora’, pripremljen od šipka koji savršeno oslikava ovo podneblje, kao i slanim jelima među kojima su jela sa roštilja, steak, kao i specijalitet kuće, jelo ‘Šta te briga’.

Šetnju objektom možete nastaviti i u njihovom eko-dijelu gdje su i razne domaće životinje. Djeca se mogu igrati na velikom igralištu koje je dovoljno udaljeno od bazena, ali i odmor potražiti ispod ležaljki u blizini bazena. Više detalja o Amfori možete saznati i klikom na njihove društvene mreže.