Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Rujan 2020 07:53

Ljubuški dobio novi kružni tok na zapadnoj obilaznici

Napisao/la 

Kružni tok u sklopu zapadne obilaznice u Ljubuškom dobio je svoj izgled, a njegovom gradnjom, uz već postojeće kružne tokove, u značajnoj mjeri smanjit će se gužva na gradskim prometnicama.

Naime, radi se o prvoj fazi gradnje za koju je bilo zaduženo poduzeće Putovi iz Gruda, a projekt vrijedan oko 500.000 KM u cijelosti financira JP Ceste Federacije BiH.

U sklopu ugovora, u zoni zahvata novog kružnog toka radi se još i oborinska i fekalna kanalizacija, a kako Dnevni list saznaje od Vlade Čuljka, djelatnika Službe za stambeno-komunalne i inspekcijske poslove, navedeno će se financirati na zahtjev Grada Ljubuškog.

„Grad Ljubuški izdvojit će oko 220.000 KM za planirane radove, što uključuje i gradnju nogostupa s javnom rasvjetom, a taj dio trebao bi se privesti kraju kroz mjesec dana. Također, prema najnovijim informacijama koje imamo, sljedeća faza odnosi se na nastavak gradnje kraka obilaznice, oko 360 metara prema jugu. Riječ je o grubim radovima“, kazao je Čuljak.

Zapadna obilaznica u cijelosti bi, kako se očekuje, trebala biti izgrađena do kraja 2021. godine. Zanimljivo je istaknuti kako je njezina gradnja planirana još 1972. godine, drugačijom trasom nego sada.

„Tada je bilo planirano da obilaznica prelazi preko Trebižata te da se u sklopu nje gradi novi most, što je sada neizvedivo, ali i nepotrebno", rekao je jednom prigodom sada već bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić.

A. M. Musa