Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 10:20

Maksimalne mjere zaštite za ljubuške učenike

Napisao/la 

Grad Ljubuški je pred početak nove školske godine osigurao sve potrebne higijenske uvjete za odvijanje nastave sukladno zaključcima održanog sastanka između predstavnika Grada i predstavnika osnovnih škola.

Ljubuški vatrogasci su proteklih dana preparatom na bazi klora izvršili dezinfekciju vanjskih površina svih vrtića i škola, kako središnjih tako i područnih. Također, izvršena je i dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija unutarnjih prostorija škola.

Osim toga, izvršena je podjela zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i drugih potrepština koje će školama pomoći na zaštiti zdravlja i provođenju smjernica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke među kojima stoji da su djeca starosti od 10 i više godina dužna nositi respiratornu masku prilikom dolaska i odlaska s nastave, kao i nastavnici, koji su cijelo vrijeme nastave dužni nositi respiratorne maske ili vizire.

Da bi se djelatnici škola koji brinu o higijenskim uvjetima što kvalitetnije pripremili za početak nove školske godine, Crveni križ Grada Ljubuškog je s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH održao predavanje o tome kako na najučinkovitiji način u novim, prilagođenim uvjetima zbog pandemije koronavirusa, održavati unutarnje prostorije škola i školskih dvorišta s ciljem maksimalne zaštite svih sudionika nastavnog procesa.

ljubuski.ba