Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 23 Rujan 2020 09:27

Unatoč koronavirusu, uskoro još jedno izdanje festivala "Na jedrima glazbe"

Napisao/la 

Ljubuški je poznat po brojnim sportskim i kulturnim manifestacijama, a među njima svakako vrijedi izdvojiti Dječji festival „Na jedrima glazbe“ koji se održava već dva desetljeća. Uskoro će doživjeti i svoje 26. izdanje, u podosta izmijenjenom načinu predstavljanja izvođača, a sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom.

Organizator manifestacije i pokrovitelj je Grad Ljubuški, a iako još službeno nije određen datum, saznajemo kako su svi natjecatelji snimili spotove, dok je festivalski bend „Bend Raja Denim“ bio zaslužan za glazbene matrice.

„Foto Studio Omega je odradio zadatak snimanja spotova, njih 10, a nastupit će 12 izvođača (2 dueta). Za snimanje su izabrane različite lokacije, vodopad Kravica, kula hercega Stjepana, gradski park, nekropola stećaka na Bijači…, što čini jednu prekrasnu razglednicu iz Ljubuškog. Glasovanje će biti održano na Facebook stranici Dječji festival „Na jedrima glazbe“ Ljubuški, gdje će se odlučiti o pobjedniku, a svoj sud dat će i stručni žiri sastavljen od tri člana“, potvrđeno je za Bolji Ljubuški iz Grada Ljubuškog.

Bit će to prigoda da svoje glasovne mogućnosti, nakon audicija, pokažu sljedeći mladi pjevači: Mara Čepo, Ana Maria Cernei, Matej Granić i Petar Vukšić, Ana Majić, Gabriela Marinović, Zvonimir Mišetić, Veronika Paradžik, Matej Jelić i Jure Vranješ, Petra Brkić te Vita Grgić.

 

Bolji Ljubuški