Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Listopad 2020 05:58

Ljubušak automobilom udario policajca i pobjegao u nepoznato

Napisao/la 

PU Ljubuški je 2. listopada u 21.30 sati zaprimila prijavu od tridesetdvogodišnjeg policijskog službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ-a, koji je prijavio osobu J. R. (31) iz mjesta Vašarovići, Grad Ljubuški, da ga je u mjestu Hardomilje, zaseok Žabar, upravljajući motornim vozilom marke „Peugeot” model 307, bez registarskih oznaka, napao prilikom vršenja službenih radnji.

Prilikom kontrole prometa policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZHŽ-a, imenovani J. R. je odbio zakonitu zapovijed policijskog službenika da iziđe iz motornog vozila nakon čega je naglo startao i prednjim dijelom vozila udario policijskog službenika u predjelu donjih ekstremiteta. Od siline udara policijski službenik se odbacio na haubu predmetnog vozila,  prilikom čega je J. R. nastavio upravljati motornim vozilom i pobjegao s mjesta događaja, a policijski službenik je uslijed djelovanja sile pada s haube zadobio tjelesne ozljede.

Policijskom službeniku je u DZ Ljubuški ukazana liječnička pomoć nakon čega je prevezen u CUM SKB Mostar na daljnje pretrage.

Po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški koji su izvršili očevidne radnje te o svemu navedenom upoznali dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu koji se izjasnio da u navedenoj prijavi ima elemenata kaznenog djela iz čl. 359 KZ F BiH Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Policijski službenici PU Ljubuški i policijski službenici Uprave policije MUP-a ZHŽ-a su operativnim radom na terenu u 22.40 sati pronašli predmetno vozilo marke „Peugeot” model 307, bez registarskih oznaka, u mjestu Pregrađe, Ulica sv. Ivana Pavla II Ljubuški, te je na mjestu pronalaska vozila izvršen očevid, vozilo izuzeto i prevezeno u Sabirni centar vozila MUP-a ZHŽ-a u mjestu Humac.

Policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska imenovanog J. R. te će po žurnom postupku podnijeti izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv osobe J. R. Županijskom tužiteljstvu ZHŽ-a u Širokom Brijegu.

mupzzh.ba