Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 08 Studeni 2020 06:19

OktoberMEST: Održana edukativna radionica u Dječjem vrtiću ”Petar Pan”

Napisao/la 

U okviru projekta oktoberMEST ove godine Udruga mladih Agape surađuje s lokalnim vrtićima. Ovogodišnji projekt je koncipiran na način da će u svakom vrtiću biti održane edukativne radionice s predškolskom dobi na temu očuvanja okoliša i ekologije.

"Danas je bila prva od pet radionica koju smo održali u vanjskim prostorijama Dječjeg vrtića ”Petar Pan”.

Jutro smo počeli u najboljem mogućem društvu s nasmijanom i veselom djecom koja su nam kroz naše upite svojim riječima objasnili što za njih znači priroda i okoliš te kako iste čuvaju.

Današnja prva radionica je bila vezana za razvrstavanje otpada gdje su djeca naučila kako pravilno razvrstati otpad u za to predviđene kante te su kroz mini predavanje, potom natjecanje i igru izvrsno naučili i usvojili naučeno.

Nakon radionice o razvrstavanju otpada uslijedila je mini edukacija/radionica kompostiranja gdje su djeca naučila kako pravilno kompostirati te što kompost znači za biljke i u konačnici što mi od toga dobivamo.

Na početku samog susreta djeci smo podijelili razno voće te su kore od istih iskorištene za kompost. Djeca su pritom u praksi naučila kako mogu i u svom domaćinstvu raditi kompost.
Po završetku radionice kompostiranja krenuli smo odmah stečeno znanje upotrijebiti u praksi pa smo maćuhicama pronašli novi dom, tako da smo u metalnu posudu koja je mogla postati smeće posadili cvijeće. Ova radionica je djecu naučila da svaki otpad koji napravimo ne mora završiti u košu za smeće te da isti može biti veoma koristan.

Neovisno o današnjoj radionici, djeca Dječjeg vrtića Petar Pan Ljubuški su tijekom 10. mjeseca kao zadatak imali da od otpada naprave skulpturu te da na takav način nauče da se od otpada mogu napraviti stvari koje mogu uljepšati prostorije u kojima borave.

Dan smo završili prigodnim poklonima za djecu koji su bili sudionici na edukaciji te smo i mi kroz ovo prekrasno druženje naučili kako je jednostavno biti pažljiv i njegovati okoliš.
Hvala Dječjem vrtiću ”Petar Pan”, njihovim tetama, djeci, te roditeljima koji su nam omogućili održavanje edukativnih radionica.

Ova radionica je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama (držanje distance na otvorenom, maske, rukavice)", poručili su iz Agapea.