Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Studeni 2020 12:58

Otvoren Kulturni centar u Ljubuškom: GRAĐANI, UDRUGE I KULTURNJACI NAPOKON DOBILI OBJEKT KAKAV ZASLUŽUJU

Napisao/la 
Foto: T. D. Foto: T. D.

Važan događaj obilježio je današnji dan u Ljubuškom. Na radost brojnih građana, otvoren je Kulturni centar koji će služiti za organiziranje predstava, izložbe, promocije knjiga, održavanje sastanaka, a u sklopu kojeg se nalazi i moderna kinodvorana sa 177 sjedećih mjesta.

Velika investicija

„Na opće zadovoljstvo žitelja Ljubuškog, uspjeli smo završiti ovaj projekt i mi danas ovaj Kulturni centar predajemo našim građanima, našim mladima, udrugama i kulturnjacima, Klubu kulture „Libuša“…“, kazao je v. d. gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić te je pojasnio kako je u obnovu objekta bivšeg kina „Radnik“ uloženo milijun maraka, što su u potpunosti financirali Grad Ljubuški, Javno poduzeće „Parkovi“ d. o. o. te Vlada RH.

Proces obnove, mnogima je poznato, trajao je godinama, a prošlo je pet godina od inicijalnog idejnog rješenja do izgradnje i otvaranja ovog vrlo važnog objekta.
„Put nije bio nimalo lagan, pošto je to bila velika investicija za lokalnu zajednicu. Idejni projekt je završen 2016. i trebale su proći četiri godine da se sve završi i da se zatvori financijska konstrukcija“, rekao je prilikom otvorenja Ivan Vukojević, arhitekt i projektant Kulturnog centra. Centar, dodao je, ima pozornicu, iza koje se nalazi garderoba, ima i galeriju, a unutar njega će se nalaziti i kafić.

Pomoć Vlade RH

Osim Markotića i Vukojevića, nazočnima se prilikom današnje svečanosti obratio i Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, koji je istaknuo kako je ovaj objekt samo jedan u nizu objekata i infrastrukturnih projekata koji potvrđuju da Vlada RH brine o hrvatskom narodu u BiH.

„Mogu vam sa sigurnošću reći da će Vlada RH i u budućnosti podupirati naš narod u BiH kroz realizaciju ovakvih projekata, ali isto tako i kroz ekonomsku suradnju naših ljudi s obje strane granice“, naglasio je ministar Ćorić.

Kažimo i to kako je otvorenju Kulturnog centra nazočio i dr. Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a zajedno s Ćorićem i domaćinima iz Ljubuškog obišao je i nekoliko lokacija u Gradu.

kulturni centar otvaranje 11

(Foto: RLJ)

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list