Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Studeni 2020 13:51

Ljubušanka Iva Ereš, dobitnica Dekanove nagrade: Moja želja je nesebično pomagati drugima

Napisao/la 

Dekanova nagrada, priznanje koje se studentima dodjeljuje za izniman uspjeh i zalaganje tijekom jedne akademske godine, pokazatelj je da sati učenja i rada imaju itekako smisla. Jedno takvo priznanje dobila je i Ljubušanka Iva Ereš, studentica treće godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s prosjekom – 5.0.

Nagradu je Ivi, kao i ostalim briljantnim studentima, u subotu uručio prof. dr. Milenko Bevanda, dekan spomenute obrazovne ustanove.

Medicina kao jedini izbor

„Lijepo je dobiti priznanje za svoj trud i sretna sam što mogu biti uspješna u onome što volim. Ne bih se voljela naći u situaciji u kojoj je nečije dobro ugroženo mojim neznanjem. To je odgovornost zbog koje ništa nije teško. Nadam se da ću nastaviti svoj put dalje u istom svjetlu“, komentirala je Iva ovu lijepu nagradu.

Medicina je, dodala je, za nju oduvijek bila jedini izbor. Od malih nogu je okružena knjigama i voli učiti, pa je, na neki način, ovakav uspjeh i očekivan.

iva eres2

„Iako sam na početku svoga puta, nastojim imati plan za dalje. Za medicinu sam se odlučila prvenstveno zbog širokog spektra mogućnosti za usavršavanje i nakon fakulteta. Bez obzira na odabir određene grane medicine, moja želja je biti (ostati) čista srca i bistra uma, nesebično pomagati drugima, među svojim ljudima i u svojoj zemlji“, istaknula je ova marljiva studentica.

Na upit kako uspijeva uskladiti svakodnevne obveze s učenjem, rekla nam je kako nastoji balansirati između društvenog života i fakulteta.

Maksimalna posvećenost pozivu

„Iako zna biti izazovno, ako su prioriteti jasno posloženi, jedno ne mora isključivati drugo. Znanje i uspjeh vrijede malo ako ih nemaš s kime proslaviti“, naglasila je Iva i dodala kako medicina nije fakultet koji se upisuje pro forme. To je poziv za kojega, uz zrno soli i dobre mentore, treba postojati motivacija iznutra.

„Medicini trebaju ljudi koji se maksimalno posvećuju i tu nema druge opcije. Najteže je studirati ono što ne voliš i živjeti tuđe snove. U suprotnom, ne postoji ljepši put od ovoga“, poručila je za kraj Iva.

Piše: Antonela Marinović Musa