Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Prosinac 2020 08:15

JP Parkovi Ljubuški: Zaštitite vodovodne instalacije od smrzavanja

Napisao/la 

Poštovani potrošači/korisnici usluga Javnog poduzeća Parkovi d. o. o. Ljubuški, s obzirom na nadolazeće razdoblje niskih temperatura, prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja.

Napominjemo, interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza glavnog vodomjera te su za njihovo održavanje zaduženi korisnici vodovodne usluge, slijedom čega preporučujemo da još jednom provjerite i zaštitite svoje vodomjere i vodovodne instalacije.

U slučaju smrzavanja, sve troškove zamjene i popravke vodomjera snosi korisnik.

Potrebno je zaštititi vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekta i u negrijanim prostorima, kao što su vikendice, garaže, i slično.

Molimo potrošače da poduzmu sljedeće radnje i mjere opreza: zaštitite vodomjerno okno (šaht) priručnim sredstvima (stiropor), ispustite vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini, u objektima koji se ne koriste redovno i u kojima nitko ne stanuje, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu.

Pripazite i na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane.

JP Parkovi / Radio Ljubuški