Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Prosinac 2020 05:53

Akcija „Reakcija“ u Ljubuškom: JEDAN PAKET NE RJEŠAVA NIČIJE ŽIVOTNE PROBLEME, ALI DAJE NADU U BOLJE SUTRA!

Napisao/la 

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Iako su iza njih brojni uspješni projekti, Udrugu mladih Agape najviše je obilježio onaj humanitarni koji se odvija pred božićne blagdane. Nema tog Ljubušaka koji ne zna za akciju „Reakcija“, čak su i oni iz susjednih gradova i općina puni riječi hvale za sve što Agapeovci čine u ovo doba mira i blagostanja, a sve s ciljem pomoći potrebitima u svojoj blizini.

Ispočetka je to bio jedan mali projekt nekolicine mladih osoba koje su željele napraviti nešto za svoje sugrađane, a danas su uz njih brojni članovi i volonteri, zahvaljujući kojima je ova priča nešto što Ljubuški zaista izdvaja kada je u pitanju humanost, solidarnost i empatija.

Donatorski broj

Iako će ove godine izostati „Božićni sajam“, kao dio ove akcije, i onaj blagdanski šušur, pjesma i ples, to neće zaustaviti sve one koji žele pomoći, jer, kako kažu, kad ima volje – ima i načina.

„Zbog pandemije koronavirusa, nažalost, nismo u mogućnosti organizirati „Božićni sajam“ i druženje naših sugrađana koje je već postalo tradicija. Unatoč tome, naša akcija ide dalje. Ni u jednom trenutku nismo željeli odustati niti dopustiti da virus stane između građana Grada Ljubuškog. U ovoj godini se vraćamo na tvorničke postavke. Kompletan fokus Udruge je na paketima i prikupljanju novčanih i materijalnih stvari za naše sugrađane. Iznimna nam je čast što imamo veliku potporu svih dragih ljudi, bendova koji su ranije nastupali na našem sajmu, ali i onih koji su nam bili potpora pri organizaciji sajma i koji su nam pomagali na terenu“, kazali su nam iz Agapea.

plakat reakcija

Pozvali su sve koji žele biti dio Reakcije da nazovu broj 092 890 890 i doniraju 2KM po pozivu. Osim toga, u Diskontu Planinić, Max Marketu i Namexu u Ljubuškom postavljene su kutije za živežne namirnice te je s Diskontom Planinić ponovno organizirana akcija „Kupi paket i pokaži svoj humanitarni karakter!“, gdje građani mogu kupiti već spreman paket po cijeni od 40 KM.

„Prikupljamo i novčane donacije putem našega žiro računa, a postavili smo i 15 kasica za donaciju po raznim objektima. Ne smijemo zaboraviti i naše firme koje nam iz godine u godinu iskazuju povjerenje svojim donacijama“, naglasili su iz Agapea, podsjetivši kako ova akcija traži najviše vremena za planiranje i realizaciju te da baš ona motivira svakog novog člana da postane dio Udruge.

Preko 300 paketa

„Želimo zahvaliti svima vama što ste uz nas. Ljubuški će zajedničkim snagama iznaći sredstva za više od 300 paketa. Za početak, nazovite 092 890 890, donirajte onoliko koliko možete, jer važno je biti dio ove akcije. Jedan paket ne rješava ničije životne probleme, ali daje nadu u bolje sutra! Svima želimo mnogo zdravlja, obiteljskog zajedništva i mira u novoj godini“, poručili su iz ove ljubuške Udruge koja tijekom jedne godine odradi i do 20 različitih projekata.

Trude se surađivati sa svim dobnim skupinama, a osim humanitarnog rada, angažirani su i oko edukacija o ekologiji i očuvanju okoliša.