Ispiši ovu stranicu
Subota, 12 Prosinac 2020 04:08

BOŽIĆ U LJUBUŠKOM: Izostat će blagdansko druženje, no ne i humanitarne akcije za potrebite

Napisao/la 
Foto: Vrisak.info Foto: Vrisak.info

Zbog koronavirusa, u mnogim hercegovačkim općinama i gradovima neće biti organizirano blagdansko druženje, no neće izostati humanitarne akcije. Nažalost, organizatori ove godine imaju pune ruke posla, budući da je sve više potrebitih, a ni novonastala situacija im ne ide u prilog.

I u Ljubuškom se provodi nekoliko humanitarnih akcija, a ona koja je dosad imala najveći odjek, „Reakcija“, aktualna je i u ovoj turbulentnoj godini.

Božićnog sajma, poznato je, neće biti, no Udruga mladih „Agape“ pronašla je način kako da humanost iskažu svi oni koji žele pomoći svojim sugrađanima u potrebi.

Paketi s osnovnim namirnicama

Pozvali su sve koji žele biti dio Reakcije da nazovu broj 092 890 890 i doniraju 2KM po pozivu. Osim toga, u Diskontu Planinić, Max Marketu i Namexu u Ljubuškom postavljene su kutije za živežne namirnice te je s Diskontom Planinić ponovno organizirana akcija „Kupi paket i pokaži svoj humanitarni karakter!“, gdje građani mogu kupiti već spreman paket po cijeni od 40 KM. Prikupljaju i novčane donacije putem žiro računa, a postavili su i 15 kasica za donaciju po raznim objektima.

Prigodnu humanitarnu akciju organizira i Frama Humac u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom i mladima iz župe. Prikupljaju osnovne živežne namirnice, brašno, ulje, tjesteninu, rižu, sol, šećer, higijenske potrepštine…

„Naši mladi posjetit će siromašne obitelji, podijeliti prikupljene pakete, te na takav način barem im malo uljepšati ovo božićno vrijeme. Molimo vas da svoje pakete dostavite do 13. prosinca u hodnik ispred župnog ureda. Ako ne možete dostaviti svoj paket do župnog ureda ili imate bilo kakvo pitanje, možete nam se obratiti putem brojeva 063 246 684 (Josipa) i 063 724 058 (Marija)“, priopćeno je.

„Božić svima“

Kako bi svi osjetili blagdanski ugođaj u toplini svoga doma, pobrinut će se i Centar za socijalni rad Ljubuški, koji u suradnji s Gradom Ljubuškim i Crvenim križom Ljubuški tradicionalno provodi humanitarnu akciju simbolična naziva „Božić svima“.

Ako i vi želite dati svoj doprinos, novčane uplate možete izvršiti na žiro račun: Grad Ljubuški – Centar za socijalni rad Ljubuški: UniCredit bank d. d., broj: 3380002210394750. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona Centra za socijalni rad Ljubuški 039 830 593.

Da situacija nije takva kakva jest, najvjerojatnije bi ponovno bila organizirana manifestacija „Advent u Ljubuškom“ koja je prošle godine razveselila građane.  Posebno oduševljenje, posebno kod najmlađih, izazvalo je veliko klizalište koje je tada prvi put postavljeno u Ljubuškom.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list