Ispiši ovu stranicu
Subota, 26 Prosinac 2020 07:52

Frama župe sv. Paškala Bajlonskog u Vitini uprizorila žive jaslice

Napisao/la 

U četvrtak, 24. prosinca, nakon mise polnoćke framaši župe sv. Paškala Bajlonskog uprizorili su žive jaslice.

Ove godine prvi je put da je scena sa živim jaslicama postavljena u ovoj župi. Poučeni primjerom sv. Franje Asiškog koji je prve jaslice postavio 1223. u talijanskom gradiću Greccio, mladi su unatoč pandemiji koronavirusa željeli dočarati duh Božića. Uz malo mašte i mnogo vjere žive jaslice uprizorene su poslije mise polnoćke te su vjernici imali priliku vidjeti ih i nakon misa u 9 i 11 sati na sam dan Božića.

„Iznimno mi je drago što se naši framaši zalažu za tradicionalne vrijednosti koje treba poštovati i njegovati. Kao što znate, posljednjih godina zavladao je potrošački duh i zanemaren je onaj istinski značaj Božića. Maleni Isus je središte Božića i na to treba staviti naglasak. Dok uokolo slušamo da Božića ove godine nema, zaboravljamo da je Božić u srcu svakoga od nas, u srcu svakoga tko moli, vjeruje i nada se. Koristim priliku da svim ljudima dobre volje poželim blagoslovljen Božić te radosnu i ispunjenu novu godinu. Neka nas sve prati blagoslov malenoga kralja“, naglasio je župnik fra Željko Grubišić.

Primjerom i svojim zalaganjem framaši vjernike potiču da, slaveći Božić, otvore svoja srca i prime Njegov blagoslov u svoj život!

Emilija Pavićević / T. M. I., KT