Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 31 Prosinac 2020 06:27

I Ljubuški pomaže Petrinji: PRIORITET POTREPŠTINE ZA BEBE, GRAĐANI DONIRALI I GRIJALICE, POKRIVAČE, SVIJEĆE…

Napisao/la 

Potres koji je u utorak pogodio područje Petrinje, Gline i Siska nanio je ogromne štete te je, nažalost, odnio i ljudske živote. Duboko potreseni ovim nemilim scenama, koje su obišle svijet, u akciju pomoći Petrinjcima i svima onima kojima je pomoć uistinu potrebna uključila se cijela Hrvatska, ali i Bosna i Hercegovina. Svoj doprinos tamošnjim stanovnicima dat će i Ljubušaci.

Na Facebook stranici Mame iz Ljubuškog objavljeno je kako svi oni koji žele pomoći, to mogu učiniti na način da pakete dostave u slastičarnicu Lanola, a najviše je potrebna hrana za bebe, mlijeko, kašice...

Velik odaziv za pomoć

„Kao Hrvati u BiH, potreseni katastrofom naših susjeda, dragih prijatelja, poznanika i rodbine, odlučili smo se dići na noge i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Pozivamo sve vas, koji ste u mogućnosti, da svojim doprinosom stanemo uz naše drage ljude i pomognemo im. Naš mali tim pripremio je kombi koji ćemo zajednički napuniti potrepštinama i osobno ga odvesti do Petrinje. Dignimo se opet na noge, bilo u molitvama, bilo u financijskom ili nekom drugom materijalnom smislu, i pokažimo da Ljubuški to može!“, poručili su u utorak iz Lanole.

Očekivano, Ljubušaci su ponovno pokazali veliko srce i već danas počeli s dostavom paketa. Donirali su higijenske potrepštine, hranu, odjeću, ali i stvari za djecu. Kako su nam potvrdili organizatori akcije prikupljanja pomoći, neki od njih su donijeli i grijalice, pokrivače, svijeće…

„Nismo ni sumnjali u odličan odaziv naših sugrađana. Nije na odmet ponoviti da je zasad najpotrebnija hrana za bebe, odnosno kašice, Čokolino, pelene, čak i ubrusi. Prijevoz je već osiguran, a dostava paketa, kako planiramo, bit će organizirana u ponedjeljak. Pridružili su nam se i susjedi iz Gruda koji već imaju spreman kombi s doniranim paketima pomoći“, naglasili su organizatori iz Lanole koji će ovu humanitarnu akciju provesti u suradnji s članicama Facebook stranice Mame iz Ljubuškog.

Povodom ovih tragičnih zbivanja oglasio se i Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa ZHŽ-a, koji je za Radio Ljubuški kazao kako je održao sastanak sa svim gradonačelnicima i načelnicima u ZHŽ-u te da čekaju službeni poziv Crvenog križa RH.

Humanitarni broj

„Crveni križ RH još nije uputio nikakav poziv prema Crvenom križu BiH. Zamolio bih građane iz BiH da pričekaju s prikupljanjem pomoći dok se iz Republike Hrvatske ne jave s konkretnim prijedlozima za pomoć“, rekao je Grbavac.

Kako je naveo, u Hrvatskoj je već počelo prikupljanje namirnica za pomoć ugroženima, no prikupljanje takvog vida pomoći u BiH je problematično zbog komplikacija oko uvoza prehrambenih i mliječnih proizvoda u Europsku uniju.

Kažimo i to da svi građani iz BiH koji žele pomoći unesrećenima, mogu pozivom na humanitarni broj 17023 donirati dvije marke ili uplatiti novčana sredstva na bankovni račun Crvenog križa u BiH.

donacije ljubuski

donacije ljubuski1

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list