Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 14 Siječanj 2021 08:13

ZHŽ za pomoć Banovini: Ukupno dostavljena 101 tona humanitarne pomoći

Napisao/la 

U organizaciji Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije realizirana je humanitarna akcija "Srcem za Hrvatsku", koja je za cilj imala prikupljanje pomoći stradalom stanovništvu uslijed razornog potresa u Republici Hrvatskoj.

"U koordinaciji sa Stožerom za obnovu potresom pogođenih područja, HCK i petrinjskom Civilnom zaštitom, jučer je u Petrinju stigao konvoj sa 77 tona humanitarne pomoći prikupljene na području Širokog Brijega i Ljubuškog, ali i Čapljine i Ravnog, a na čemu se zahvaljujemo kolegama u Crvenom križu Čapljina i Ravno", naveli su iz CK ZHŽ-a.

Na prikupljenoj pomoći zahvalio se i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, velikodušnu pomoć u realizaciji humanitarne akcije pružio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH Tugomir Majdak, a telefonskim putem na pomoći se zahvalio i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

"Zahvaljujemo građanima koji su donacijama sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji te vrijednim volonterima lokalnih organizacija Crvenog križa bez kojih sve ne bi bilo moguće.
Ovim putem se javno zahvaljujemo i donatorima: Leda, Jur Prom, Džajić-Commerce d. o. o., MB Ivanić d. o. o. Ljubuški, T&D Company d. o. o. Ljubuški, kao i prijevoznicima: Mustapić, Frigo SD, BIB COP Ljubuški, Josip Transporti d. o. o. Makarska, Antonio Primorac (Ljubuški), Krešo Šimović (Ljubuški), HGSS Čapljina, Transport Pažin d. o. o. Stolac, Elting Čapljina.
Posebnu zahvalnost dugujemo i Vladi ZHŽ-a, Gradu Širokom Brijegu i Gradu Ljubuškomkoji su podržali akciju. Zahvaljujemo i svim medijima koji su pratili ovu humanitarnu akciju te zaposlenicima društva za međunarodno otpremništvo Interagent d. o. o. Mostar koji su pomogli u prijevozu humanitarne pomoći u RH. Ukupno je dostavljena 101 tona humanitarne pomoći za Petrinju u dva navrata, ali nećemo na tome stati, jer Banovina će još dugo trebati našu pomoć!", priopćeno je iz CK ZHŽ-a.

Bolji Ljubuški