Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 19:00

Održana osma sjednica Gradskog vijeća Ljubuški

Napisao/la 

Gradsko vijeće Grada Ljubuškog jednoglasno je usvojilo Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obilježavanju značajnijih datuma vezanih uz Domovinski rat čime je uvrstilo dva nova značajna datuma.

Ubuduće će 3. svibnja biti obilježavan Dan civilnih žrtava Domovinskog rata Grada Ljubuškog, a 14. kolovoza Dan pogibije ljubuških branitelja u vojarni Božana Šimovića u Čapljini.

Na VIII. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, održanoj u ponedjeljak u prostorijama Kulturnog centra Ljubuški, na dnevnom redu našle su se ukupno 24 točke, a sve one o kojima su vijećnici glasovali usvojene su jednoglasno, među kojima i prijedlozi izmjena i dopuna odluka o usnivanju osnovnih i srednjih škola te Glazbene škole na području Grada Ljubuškog, Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na imenovanje direktora JP „Parkovi“ d. o. o. Ljubuški i Prijedlog Odluke o usvajanju Platforme za mir 2021. – 2023. godine i Plan aktivnosti za implementaciju Platforme za mir 2021. – 2023. godina.

Platforma za mir je okvirni i deklarativni dokument, koji ističe mir kao jednu od temeljnih i najvećih vrijednosti Bosne i Hercegovine, njezinih naroda i građana.

ljubuski.ba