Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Srpanj 2021 07:49

Mjesec dana od zaključavanja: Vijeća mjesnih zajednica pozvala župljane na sastanak

Napisao/la 

Mjesec dana od zaključavanja župnog ureda i crkvi u župi Presvetog Srca Isusova Šipovača-Vojnići, a nakon što vodstvo Mostarsko-duvanjske biskupije nije učinilo gotovo ništa po pitanju dijaloga s vjernicima s ciljem rješavanja problema, Vijeća mjesnih zajednica odlučila su reagirati.

Mjesne zajednice Šipovača-Kašče, Vojnići i Dole-Greda pokrenule su zajedničku inicijativu i pozvale na sastanak sve župljane župe Šipovača-Vojnići. Kako navode, cilj je razgovorom doći do zajedničkog zaključka i plana djelovanja za rješavanje aktualnih problema.

Podsjetimo, nakon što su se u lipnju iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru oglušili na potpisivanu peticiju kojom su od biskupa mons. Petra Palića tražili da ne poklekne pritisku pojedinaca i da ne premješta don Dragu Ćurkovića iz župe, kao i na upućene molbe te na održani molitveni skup potpore za don Dragu Ćurkovića, na ignoriranje njihovih molbi vjernici su reagirali.

Nakon što su se oprostili od don Drage 26. lipnja, koji je po naredbi biskupa Palića napustio župu, promijenili su brave i zaključali crkve i župni ured. Sastanak na koji su mjesne zajednice pozvale župljane održati će se u utorak, 27. srpnja s početkom u 19 sati ispred župne crkve.