Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Srpanj 2021 08:04

Održana komemoracija u čast Žarku Biliću

Napisao/la 

„Najbolje putuje onaj koji učini put boljim onima koji idu poslije njega.“

Na Visokoj školi Aspira, 20. srpnja, održana je komemoracija u čast iznenadnom gubitku Aspirinog prodekana prof. dr. sc. Žarka Bilića čiji će se odlazak dugo osjećati na akademskoj, kolegijalnoj, ali i ljudskoj razini jer je svojim radom i posvećenošću na najbolji mogući način, koji čovjek može izabrati, doprinosio ovoj zajednici.

Na komemoraciji su se okupili gotovo svi članovi profesorove najuže obitelji, direktor i dekan Visoke škole Aspira, prijašnji dekani Aspire, studenti, kolege profesori i svi ostali djelatnici Visoke škole, kao i druge kolege i prijatelji koji su ga poznavali.

Zaista mnogo lijepih riječi rečeno je, kroz mnoga obraćanja, na račun rada, posebnosti karaktera i ophođenja profesora Bilića:

„…bio je čovjek s velikim Č…“, „…znao je prepoznati potrebu drugog čovjeka,..“, „…nevjerojatno je kako je taj čovjek moga voljeti toliko puno, a nikada ništa ne tražiti za uzvrat.“, „uvijek je govorio – svijeća koja zapali drugu svijeću nikad ne gubi sjaj aludirajući na empatiju koju moramo razvijati. Sam je zapalio tisuće svijeća na taj način.“, „bio je čvrsti stup Aspire, a svojim djelovanjem činio nas je različitima od drugih institucija…“.

Posebno emotivan trenutak za sve bilo je gledanje videozapisa u kojem su prikupljeni svi fragmenti profesorovih govora i obraćanja za vrijeme rada u Aspiri, koji je na pravi način i vrlo jednostavno pokazao upravo ono što su svi govornici pokušali istaknuti opisujući profesora– nesebičnost, posvećenost i srčanost.

Sigurni smo da će se njegov odlazak osjećati dugo, ali smo u isto vrijeme jako ponosni što smo imali priliku biti dio njegova života i rada.

www.aspira.hr