Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Kolovoz 2021 10:59

MUP ŽZH: Nije bilo pokušaja otmice djeteta u Ljubuškom

Napisao/la 

PU Ljubuški rasvijetlila je sve okolnosti događaja koji je posljednjih dana uznemirio javnost.

Podsjetimo, 3. kolovoza  u 20,50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta te je prijavio da se oko 20 sati nepoznate osobe, u Ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom, kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema obiteljskoj kući, pokraj djeteta zaustavilo motorno vozilo te da je osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu ponudila bombone i mamila dijete da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila, a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo.

Dan kasnije na društvenim mrežama objavljena je vijest o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom, a tu vijest prenijeli su i pojedini web portali.

Kao što smo izvijestili javnost u priopćenju objavljenom 5. kolovoza, odmah po zaprimanju prijave policijski službenici PU Ljubuški poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave.

Obavljen je veći broj obavijesnih razgovora te su pregledane kamere s video nadzora, a poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave.

Dana 6. kolovoza u poslijepodnevnim satima u PU Ljubuški nepozvan je pristupio roditelj djeteta, koji je prijavio navodni pokušaj otmice te je izjavio da se prijavljeni događaj nije dogodio, što se podudara i s rezultatima policijskih izvida.

mupzzh.ba