Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Kolovoz 2021 13:56

Dr. Jurić objasnila razlog skoka zaraženih u Ljubuškom

Napisao/la 

Zapadnohercegovačka županija nalazi se na početku četvrtog vala koronavirusa, a izgleda da je za sada Ljubuški daleko najpogođeniji grad.

Od 58 aktivnih slučajeva u ŽZH, 35 ih je u Ljubuškom, a samo ih je 11 registrirano u protekla 24 sata.

Zašto je situacija u Ljubuškom ovakva i hoće li i kada ŽZH uvoditi prve mjere, pitali smo ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo dr. Andreu Jurić.

- Ljubuški prednjači u broju aktivnih slučajeva iz razloga što je u prošlim valovima bio puno manje zahvaćen. Veliki broj stanovništva nema stvoren imunitet od koronavirusa. Očekujemo i još veći skok u Ljubuškom, kao i u ostalim mjestima u ŽZH koje su valovi zaobišli. Jer u prethodnim valovima imali smo neka sela koja su bila jako zahvaćena koronavirusom dok su neka ostala praktički netaknuta, objasnila je za portal Jabuka.tv dr. Jurić.

ŽZH još neće uvoditi mjere, no kada i ako dođe vrijeme za to, ravnateljica nam je otkrila koji će biti prvi koraci.

- Definitivno ćemo razmatrati mjere, ali kada za to dođe vrijeme. Kada brojevi budu dosta viši od ovih trenutno, razmatrat ćemo zabranu velikih skupova te eventualno uvođenje policijskog sata i to kada u SKB Mostar dođe do preopterećenja sustava, izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH dr. Jurić dodajući da će blažim oblicima mjera nastojati ne djelovati na komfor i odvijanje normalnog života i poslovanja.

Istaknula je da podupire održavanje nastave u klasičnom obliku te se nada da će školska godina početi uredno.

Još je jednom pozvala stanovništvo Županije Zapadnohercegovačke da se cijepi.

- Inzistiramo na cijepljenju. Pozivamo sve da bez najave dođu u prostorije Zavoda za javno zdravstvo ŽZH u Grudama svakim radnim danom od 8:00 do 15:00 sati kako bi se cijepili. Svi koji budu cijepljeni dobit će iskaznicu o cijepljenju, a uskoro će svi dobiti i QR kod kako bi prelazak granice bio još lakši, zaključila je dr. Jurić u telefonskom razgovoru za portal Jabuka.tv.