Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Kolovoz 2021 14:21

Ljubušaci masovno pohrlili na testiranje na koronu

Napisao/la 

Posljednjih tjedana došlo je do skoka novozaraženih koronavirusom u Ljubuškom. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrea Jurić izjavila je kako Ljubuški prednjači u broju aktivnih slučajeva u županiji iz razloga što je u prošlim valovima bio puno manje zahvaćen pa velik broj stanovništva nema stvoren imunitet od koronavirusa.

Prema posljednjim podacima, trenutno je 35 aktivnih slučajeva zaraze u našem gradu.

Mnogi su se stoga ovih dana požurili testirati kako bi provjerili imaju li virus, a s obzirom na to da se bliži druga polovica kolovoza te će velik broj gastarbajtera uskoro napustiti Ljubuški, gdje su došli na godišnje odmore, i oni se testiraju kako bi mogli prijeći granice.

Tako se jutros stvorio priličan red za testiranje na koronavirus pred Domom zdravlja Ljubuški.

Podsjetimo, zbog mnogobrojnih upita od strane korisnika, početkom ovog mjeseca Dom zdravlja je počeo nuditi brza antigenska testiranja i subotom.

Testiranja subotom se obavljaju u terminu od 8 do 9 sati, a izdavanje nalaza, odnosno potvrda zdravstvene ustanove je organizirano na glavnom ulazu u Dom zdravlja Ljubuški iza 10.30 sati.

Termini brzih antigenskih testiranja i izdavanja nalaza radnim danima se provode od 9 do 10.30 sati, a izdavanje nalaza je iza 12 sati.

Radio Ljubuški