Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Rujan 2021 05:46

Dani otvorenih vrata u DZ Ljubuški: Dosad cijepljeno nešto više od 2.000 osoba, dostupno i Pfizer cjepivo

Napisao/la 

Nakon prošlotjednog poziva na cijepljenje protiv koronavirusa, Dom zdravlja Ljubuški ponovno organizira Dane otvorenih vrata, odnosno cijepljenje bez prethodnog naručivanja.

Kako Dnevni list saznaje iz ove javnozdravstvene ustanove, protekli poziv rezultirao je solidnim odazivom Ljubušaka, a za cijepljenje, osim starijih osoba, odlučuje se sve više i mlađa populacija.

„Cijepljenje će biti dostupno za sve osobe s prebivalištem na području Zapadnohercegovačke županije. Svi oni koje se žele cijepiti mogu doći sutra od 7.30 do 14 sati s osobnim dokumentom (osobna iskaznica, putovnica, zdravstvena iskaznica) u našu ustanovu, javiti se na šalter trijaže, odakle će biti upućeni u prostorije gdje će se obavljati cijepljenje“, kazali su iz DZ Ljubuški.

Građanima su dostupna cjepiva Astrazeneca, Sinopharm i Sinovac, ali i Pfizer, za koji vlada najveće zanimanje.

„U utorak smo dobili 180 doza Pfizer cjepiva. Dio je već potrošen, a preostale doze građanima će danas biti na raspolaganju“, istaknuli su iz DZ Ljubuški.

Nadalje su naveli da je od početka procesa cijepljenja, koji je počeo sredinom ožujka, dosad cijepljeno oko 2.000 osoba. Taj broj je nešto i veći, s obzirom na to da se dio građana cijepio u Vrgorcu i Metkoviću. Također, svi oni koji su bili na listi čekanja, primili su svoju dozu cjepiva.

Kažimo i to kako u Domu zdravlja Ljubuški od 1. srpnja nude nove medicinske usluge – analizu serologije na koronavirus – IgG i IgM protutijela i laboratorijske pretrage D-dimera.
Budući da ove usluge ne spadaju u obvezne laboratorijske pretrage koje se pružaju u sklopu primarne zdravstvene zaštite, Dom zdravlja Ljubuški navedene pretrage radi komercijalno.

A. Marinović Musa