Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Rujan 2021 11:13

CSTI uputio poziv novinarima, blogerima i influencerima za upoznavanje s projektom FAM tura

Napisao/la 

Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) pozvao je zainteresirane novinare, putopisne blogere, influensere iz turizma, kao i predstavnike turističkih agencija da se prijave za sudjelovanje u programu upoznavanja s novim turističkim proizvodom, FORT NET tematskom stazom (FAM tura).

FAM tura će se realizirati u okviru projekta Od srednjovjekovnih tvrđava u Hercegovini do Austrougarskih tvrđava u Crnoj Gori (FORT-NET), u okviru IPA prekograničnog programa Crna Gora - Bosna i Hercegovina.

- FAM tura je namijenjena svim zainteresiranim novinarima, putopisnim blogerima, influenserima iz oblasti turizma, kao i predstavnicima turističkih agencija koji žele da se upoznaju s novom kulturno-turističkom rutom, a koja interpretira europsku kulturnu baštinu i nasljeđe iz srednjovjekovnog i Austrougarskog perioda - navodi se u priopćenju.

Događaj će se organizirati u rujnu u dva modula, jedan u Zapadnoj Hercegovini, od 13. do 16. rujna, i drugi u Crnoj Gori, od 20. do 23. rujna, a sudionici mogu odabrati koji modul žele da isprate.

- Za vrijeme održavanja modula, sudionici će imati priliku da se upoznaju s bogatim nasljeđem, atraktivnim lokalitetima i novim pješačkim stazama koje čine turistički proizvod kreiran kroz navedeni projekat - navodi se u priopćenju.

Projekat FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori sprovodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

- Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvaliteta i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore - dodaje se.

Projekat je počeo sa implementacijom 1. listopada 2019. godine i realira se tijekom 24 mjeseca.

Projekat sprovodi Grad Ljubuški, u partnerstvu s Javnom ustanovom razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke (HERAG), Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore.

Rok za prijavu za FAM turu u Bosni i Hercegovini je četvrtak, a rok za prijavu za FAM turu u Crnoj Gori je 13. rujna.