Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Rujan 2021 12:16

FOTO: Započeo “Pozdrav ljetu” u Ljubuškom

Napisao/la 

U ugodnom ambijentu gradskog parka u Ljubuškom jučer je, uz nastup benda Mona i trio, započeo “Pozdrav ljetu” – već tradicionalna zabava kojom Ljubušaci i njihovi gosti uz svirku, roštilj i druženje ispraćaju ljeto.

Organizatori, Udruga mladih Agape, i ove su se godine potrudili, okitili su park lampicama i ukrasima, postavili štandove sa koktelima i pićima, a i ove godine parkom se širio miris roštilja.

Manifestacija je privukla mnoštvo odraslih, ali i djece koja su se igrala u parku.

Među gostima je bilo i onih koji su potegli do Ljubuškog čak iz Belgije.

„Oduševljeni smo, ovo je sjajno. Divno je vidjeti djecu kako se igraju, ljude kako plešu, glazba je odlična“, rekao nam je jedan mladi Belgijanac kojeg smo upitali za dojmove.

Inače, ovogodišnja manifestacija je, kako organizatori kažu, „prvi festival bez plastike u našem gradu“.

Izbacili su organizatori iz upotrebe jednokratne plastične čaše i zamijenili ih staklenim čašama za višekratnu upotrebu, koje su posjetitelji mogli uzeti po cijeni od dvije marke te ih na kraju večeri vratiti uz povrat novca ili sačuvati kao suvenir.

“Pozdrav ljetu” se nastavlja i večeras, nakon što su sinoć posjetitelje zabavljali Mona i trio sa svojim izvedbama raznih rock, blues, soul, pop i r&b standarda, večeras je na programu DJ večer.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški