Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Siječanj 2022 17:02

Uskoro počinje izgradnja novog parka pokraj stadiona Babovac

Napisao/la 

Projekt izgradnje i uređenja novog parka u Ljubuškom, počet će se uskoro realizirati. Riječ je o veoma važnom poslu kojim će, po sređenosti i urbanističkim inovacijama i napretku posljednjih godina, Ljubuški dodatno biti obogaćen i unaprijeđen.

Projekt je pokrenuo prethodni gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, javno je predstavljen u veljači 2020. godine, rečeno je da će se raditi toga ljeta, no došla je pandemija koronavirusa, bilo je prečih stvari i nakon dvije godine, došao je ipak na red. Prostor na kojem će se park graditi nalazi se u neposrednoj blizini kružnog toka i stadiona Babovac, u obliku je trokuta, neugledan u odnosu na bliže okruženje, trenutačno služi kao veletržnica na kojoj se na kamionima nude i prodaju drva za ogrjev, sijeno, stajsko đubrivo, kamene ploče i drugo.

I prvotni plan je, uz zelenilo, šetnice, klupe i sve drugo oku i duši prijemčivo, predviđao izgradnju veletržnice, koja je Ljubuškom doista potrebna, no uvidjelo se da joj tu, koju stotinu metara od samog centra grada, ipak nije mjesto pa se odustalo.

- Taj dio, onaj „trokut“ preko puta gradskog stadiona, stoji već dugo vremena zapušten. To je uži dio centra Ljubuškog, došli smo na ideju i predvidjeli smo sredstva u proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu. Imamo gotov projekt, aplicirali smo na sredstva Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Drago mi je da mogu reći da su ovih dana došli rezultati, dobili smo 100.000 KM za taj projekt i uz nekih 160.000 KM vlastitih sredstava, nadamo se da će nam nešto pomoći i naša županija, u što uopće ne sumnjam – kaže Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog.

Markotić je dodao da će se ubrzo raspisati javni natječaj za izgradnju parka, u kojem će biti zelene površine, drvored, dječje igralište, vanjsko vježbalište, parkiralište za nogometni stadion Babovac... Ukupna površina uređenog prostora novog parka, trebala bi biti oko 3.800 četvornih metara.

- U planu je da se tu rade i nove zgrade, već imamo zahtjeve za izdavanje građevinskih dozvola, tako da će ta gradska četvrt sigurno oživjeti, a onaj dio će se urediti tako da bude na ponos Ljubuškog – naglasio je Vedran Markotić.

Ivan Kaleb / Večernji list