Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 20 Siječanj 2022 12:27

U Ljubuškom predstavljanje knjige „Krijesnice“

Napisao/la 

U nedjelju, 23. siječnja, s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru u Ljubuškom bit će predstavljena knjiga „Krijesnice“.

Knjigu su pripremile studentice studija Edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru: Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizvić, Iva – Ines Pavlović, Marina Papić i Marija – Zorka Vasilj, a donosi 91 autorsku priču osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, braće, sestara, stručnjaka i ostalih ljudi koji su dio njihovih života.

Knjigu će predstaviti Andrija Stojić, ispred nakladnika Matice Hrvatske Čitluk, Azra Grizović i Andrea Soldo, ispred uredništva knjige.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Dajana Alilović, Ante Penava i Ilija Penava, dok će pak programom moderirati Marija –Zorka Vasilj.

Ukratko o knjizi: Naziv knjige „Krijesnice“ objašnjava se legendom koja kaže: „Kada sanjaš da krijesnice lete oko tebe – otkrit ćeš nešto važno“, a ako je tako onda ona među svojim koricama krije mnoštvo krijesnica. Njihov zadatak je osvijetliti puteve razumijevanja, empatije i prihvaćanja.

Glavni cilj ove knjige je podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji. Navedeni cilj nastoji se ostvariti kroz životne priče, koje su zapravo i sama tema knjige. Priče koje otkrivaju pravu istinu o borbama i pobjedama, razočaranju i ljubavi, rastancima i susretima, rutinama i promjenama, suzama i osmjesima, o onomu što svijet drži normalnim i što drži drugačijim. Priče uz koje ćete plakati i smijati se, te priče zbog kojih ćete promijeniti pogled na svijet.

Iks-portal.info