Ispiši ovu stranicu
Petak, 03 Lipanj 2022 13:36

Mještoviti župni zbor „Sv. Ante“ s Humca izdao CD pjesama svetom Anti

Napisao/la 

Mještoviti župni zbor „Sv. Ante“, koji trenutno broji pedesetak redovitih članova, djeluje pri Franjevačkom samostanu na Humcu i svojim glasovima obogaćuje liturgijske čine na nedjeljnim svetim misama i na svim svečanim događajima u župi, kao što su božićni, uskrsni i marijanski koncerti, Devetnica sv. Anti, susreti hercegovačkih župnih zborova, a zbor je čest gost na raznim liturgijskim svečanostima i u drugim župama.

Počeci zborskog pjevanja na Humcu sežu u tridesete godine prošlog stoljeća, kada je fra Rudo Mikulić osnovao i Limenu glazbu koja je djelovala u sklopu Društva sv. Ante. Kroz minula deseteljeća zbor su najprije vodili fratri, od kojih je najzapamćeniji zasigurno fra Stanko Vasilj, a onda hercegovačke sestre franjevke, s posebnim doprinosom s. Robertine Barbarić i pok. s. Slavice Filipović. Od 2016. godine zborovođa je prof. Zdenko Vištica.

Zamisao o ovom CD-u pjesama na čast Sveca svega svijeta nastala je tijekom pandemije korona virusa kad je zbor bio prisiljen prestati s redovitim probama, kao zavjet zboraša svetome Anti da nas svojim moćnim zagovorom sačuva od virusa koji se bio počeo širiti svijetom.

Humački zboraši zahvaljuju svojim fratrima na čelu s gvardijanom fra Dariom Dodigom na svekolikoj pomoći u ostvarenju ovog projekta.

Neka naš Zaštitnik, sveti Ante, kojem su „od Nebesa čuda dari dati“, kod Svemogućeg Boga zagovara sve one koji budu slušali ove pjesme njemu na čast!

1. O ANTUNE, SLAVO ASIŠKOGA SVECA (fra Slavko Topić, obr. don Dragan Filipović)
2. AKO TRAŽIŠ ČUDESA (koral)
3. PREKRASNA KRUNA (fra Kamilo Kolb)
4. NEBOM CIJELIM (Ivan Rakonca)
5. O ANTE SVETI, PREDOBRI (N. N.)
6. ZAPJEVAJMO HARNA SRCA (don Ivan Marčić)
7. PJESMAMA DANAS SRDAČNIM (fra Antun Jesenović, obr. fra Jure Župić)
8. SVETI ANTE, KRASNI CVIJETE (Tomislav Talan, obr. Milan Hibšer)
9. TI VOLIŠ MLADEŽ (obr. Miroslav Stantić)
10. SVOM TE DUŠOM POZDRAVLJAMO (Jerko Grižinčić, obr. Miroslav Stantić)
11. O SVEČE VELIKI (D. M. Stella, obr. Viktor Lenert)
12. IZ ZEMALJSKE SUZNE DOLI (K. Orlić)
13. SVETI ANTE, BOGU MILI (obr. fra Stipica Grgat)

Ljubuški portal