Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Lipanj 2022 12:21

Dragana Matić, članica BK Ljubuški: Dobre rezultate smatram dodatnom motivacijom za daljnja natjecanja

Napisao/la 

Ljubuški je poznat kao sportski grad koji je iznjedrio brojne sportaše, čija su postignuća poticaj mladima da se profesionalno bave rukometom, nogometom, košarkom, boksom… Ovim sportskim disciplinama svakako treba dodati i biciklizam, koji sve više dobiva na važnosti.

Biciklistički klub Ljubuški doprinio je tome da se ovaj vid rekreacije itekako popularizira, a vrijedi istaknuti i to kako se u posljednje vrijeme u klub učlanjuju i pripadnice nježnijeg spola.

Dobrobiti bicikliranja

Među njima je i Dragana Matić, koja iza sebe već ima zapažene rezultate. S ovom mladom Ljubušankom razgovarali smo o nagradama koje je dosad osvojila, ali i o promociji biciklizma u Hercegovini.

Prilikom razgovora kazala nam je kako je prije tri godine postala članica BK Ljubuški, kao rekreativka, a prošle godine je dobila licencu te je već ostvarila zapažene rezultate.

„Osvojila sam dva državna prvenstva u XCO i XCU disciplini, a imala sam priliku sudjelovati i na UCI C1 utrkama. Jako sam zadovoljna ostvarenim rezultatima te ih smatram dodatnom motivacijom za daljnje nastupe, odnosno natjecanja“, rekla je Dragana za Dnevni list.

Na upit koliko se razlikuju ženske i muške utrke, odgovorila nam je kako su ženske utrke nešto kraće, dok su ostala pravila manje-više jednaka za sve.

„Bicikliranje spada među najpogodnije tjelesne aktivnosti za većinu populacije, stoga ne čudi što je bicikl i ženama i muškarcima omiljeno prijevozno sredstvo. Osim što donosi niz dobrobiti za zdravlje, bicikliranje je i zabavno, odnosno nudi mogućnost za upoznavanje novih ljudi koji s vama dijele iste interese“, istaknula je Dragana.

Predavanje osnovnoškolcima

Naime, nedavno je održala kratko predavanje osnovnoškolcima na Gračinama te im je, između ostalog, prenijela dojmove o Ljubuškom outdoor festivalu na kojem je osvojila zlatnu medalju.

„Djeca su bila oduševljena predavanjem. Postavljali su mi broje upite, što me je jako razveselilo, ali i dalo znak da su nešto novo naučili i da će zasigurno više pedalirati“, kazala je naša sugovornica.

Za kraj razgovora dodala je kako promocija biciklizma u Hercegovini napreduje i da su ovo tek počeci onoga što slijedi.

„Ako uzmemo u obzir aktivnosti koje provode biciklističke udruge, može se reći da cijela priča vezana za biciklizam na ovom području ide u pravom smjeru. Možda ne kao u drugim državama, ali idemo korak po korak do ostvarenja naših zamisli“, zaključila je Dragana, koju, uz biciklizam, čekaju novi izazovi pri upisu u srednju školu.

Nada se kako će njezino školovanje u budućnosti biti vezano uz nutricionizam, a vidi se jednog dana i u ulozi fitness trenerice.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list