Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 15 Lipanj 2022 13:10

Grad Ljubuški će sufinancirati kamate na kredite

Napisao/la 

Razvojna banka Federacije BiH u suradnji s Gradom Ljubuškim u srijedu je u Ljubuškom održala prezentaciju novih kreditnih linija.

Prije samog predstavljanja nazočne je pozdravio gradonačelnik Vedran Markotić i zahvalio im na dolasku.

V.d. predsjednice Uprave Razvojne banke FBiH Mersiha Slipičević naglasila je kako je Razvojna banka stabilna financijska institucija i kako već duže vrijeme rade na pomoći gospodarstvu kroz više kreditnih linija.

Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj istaknuo je kako je Razvojna banka otvorena za sve zainteresirane i pozvao gospodarstvenike da iskoriste mogućnosti kreditiranja, jer Razvojna banka FBiH nudi fiksnu kamatnu stopu i duge otplatne rokove.

Osvrnuo se i na potpisani Memorandum između Saveza općina i gradova FBiH i Razvojne banke FBiH kazavši kako će se njime olakšati apliciranje lokalnim zajednicama na projekte iz europskih fondova.

Ljubuškim poduzetnicima nove kreditne linije predstavio je Borislav Trlin, direktor Sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke FBiH.

Predstavljeni su krediti namijenjeni tvrtkama koje se bave izvozom, malim i srednjim poduzećima kroz kratkoročna i dugoročna financiranja tekućih sredstava, zatim kreditiranje stalnih sredstava, financiranje malih gospodarstava, održavanje zapošljavanja, financiranje poljoprivrede proizvodnje uz potporu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva itd.

Također, okupljeni su imali priliku upoznati se i o novim kreditnim opcijama za ulaganja u energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije, turistički sektor ili pak projekte javno-privatnog partnerstva.

Poduzetnici su iskazali zainteresiranost predstavljenim programima kreditiranja uz povoljnu fiksnu kamatnu stopa dodavši kako uz to imaju veće mogućnosti poslovanja.

A da će kamatna stopa Razvojne banke za ljubuške poduzetnike uskoro biti povoljnija najavio je gradonačelnik Markotić, kazavši kako će Grad Ljubuški sufinancirati kamate na kredite kod Razvojne banke FBiH.

– Jedna od točaka iduće sjednice Gradskog vijeća će biti i pomoć gospodarstvu kroz sufinanciranje dijela kamate tako da tvrtke koje uzmu kredite mogu očekivati sredstva od Grada Ljubuškog. Hvala vam na svemu što radite za dobrobit zajednice u ovim teškim vremenima za gospodarstvo. Želim da znate da niste sami i da vam uvijek stojimo na raspolaganju – poručio je okupljenim gospodarstvenicima gradonačelnik Markotić.

Ljubuski.ba