Ispiši ovu stranicu
Utorak, 21 Lipanj 2022 20:06

Karlovac i Ljubuški u projektu prekogranične suradnje “Zajedno za dječju radost”

Napisao/la 

U nazočnosti ministrice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Nataše Tramišak, gradovi Karlovac i Ljubuški potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine – Zajedno za dječju radost. Projektom se investira u Dječji vrtić Ljubuški i jaslice u Zadobarju u Karlovcu.

U Dječjem vrtiću Ljubuški renovirat će se kuhinja. U odnosu na sadašnje kapacitete skuhanih 200 obroka dnevno, razlika će se osjetiti u brzini pripreme hrane i kapacitetu nove kuhinje koja će omogućiti kuhanje 400 obroka dnevno za male polaznike dječjeg vrtića. Time će se svakako poboljšati kvaliteta usluge i poboljšati uvjeti rada za primanje nove djece.

U područnom odjelu Zadobarje, nabavom didaktičke opreme za novootvorene vrtićke kapacitete, ostvaruje se viša kvaliteta usluge u predškolskom odgoju. Ulaganjem u novu opremu i didaktičke materijale povećat će se kvaliteta sadržaja i atraktivnost ustanove, čime će se odgojno-obrazovne aktivnosti u našem vrtiću poboljšati.

Cilj je doprinos održivosti razvoja lokalne zajednice kroz jačanje socijalne infrastrukture namijenjene mladim obiteljima radi smanjenja negativnog demografskog trenda, odnosno unapređenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Ljubuškog i Grada Karlovca. Ugovore su preuzeli gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Iako je projekt prvenstveno usmjeren na djecu predškolske dobi i njihove roditelje te zaposlene u ustanovama za predškolski odgoj, u konačnici su ciljana skupina projekta svi stanovnici oba grada. Time je ujedno počela i nova suradnja ova dva grada.

Dječji vrtić Ljubuški