Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Lipanj 2022 06:59

Daleko najjeftiniji gradski vrtić u ŽZH plaćaju roditelji u Ljubuškom

Napisao/la 

CIJENE BORAVKA U JAVNIM ODNOSNO GRADSKIM/OPĆINSKIM DJEČJIM VRTIĆIMA U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ RAZLIKUJU SE OD MJESTA DO MJESTA.
Roditelji u Širokom Brijegu plaćaju najskuplji vrtić.

Mjesečna cijena jaslica je 220 KM, cjelodnevni boravak je 195 KM, a poludnevni 150 KM, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Javne ustanove Dječji vrtić Trnoružica Široki Brijeg.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji je 20 KM niža dok je vrtić besplatan za treće i svako sljedeće dijete. Djeca s teškoćama u razvoju kao i djeca roditelja s visokim invaliditetom također imaju pravo na besplatan boravak u širokobriješkom Dječjem vrtiću Trnoružica.

U Dječjem vrtiću Grude jaslice ćete platiti 200 KM dok cjelodnevni boravak u vrtićkoj skupini košta 180 KM. Treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji ima pravo na besplatan boravak.

Ako je jedno dijete u jaslicama i jedno u vrtiću, onda cijena vrtića ostaje 180 dok su jaslice za drugo dijete 160 KM. Kada je dvoje djece u vrtiću, onda je prvo 180, a drugo 140. Također, ako je dvoje djece u jaslicama, onda je prvo 200, a drugo 160 KM, objasnila je za portal Jabuka.tv v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Grude Iva Leko.

U Dječjem vrtiću Bajka iz Posušja jaslice ćete plaćati 200 KM, a vrtić 180 KM. Za drugo dijete iz iste obitelji cijena je 40 KM niža. Za razliku od ostalih mjesta, roditelji u Posušju će za treće dijete morati plaćati 50 posto iznosa, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Daleko najjeftiniji gradski vrtić u ŽZH plaćaju roditelji u Ljubuškom.

Jaslice u Dječjem vrtiću Ljubuški roditelji plaćaju 100 KM, a cjelodnevni boravak u vrtiću 90 KM. Poludnevni boravak je 10 KM niži. Prvo i drugo dijete plaćaju pune cijene dok je za treće i svako sljedeće dijete boravak u vrtiću ili jaslicama besplatan, potvrdila je za portal Jabuka.tv ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Razlog ovako niskih cijena je odluka Grada Ljubuškog koji subvencionira gradski vrtić. Tako je 2021. godine Dječji vrtić Ljubuški od Grada dobio 255.000 KM. Također, Grad Ljubuški je subvencionirao i četiri privatna vrtića sa po 20.000 KM.

Jabuka.tv