Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022 14:06

U Ljubuškom pronađena marihuana vrijedna preko milijun KM

Napisao/la 

Provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP ŽZH došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Lipno kod Ljubuškog nalazi zasađen velik broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Po dobivenim saznanjima policijski službenici Sektora kriminalističke policije su pristupili pretrazi terena, te su na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, pronašli veći broj zelenih stabljika.

Dana 15.07.2022.godine oko 08:40 sati na lokalitet na kojem su bile zasađene stabljike dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i PU Posušje pristupili su vršenju očevida kojim je utvrđeno da se na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, Ljubuški nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija vrijednost bi u uličnoj preprodaji iznosila preko milijun KM.

Nakon izvršenog očevida stabljike su izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ŽZH Ljubuški. U službenim prostorijama MUP-a ŽZH je nad gore navedenim osobama zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz članka 238 KZ FBIH. Osobe R.A. i M.A. su tijekom krim obrade u cijelosti priznale počinjene navedenog djela.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba biti će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu u Široki Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz članka 238 KZ FBIH.

Prilikom vršenja očevida došlo je do ozljede jednog policijskog službenika, te su zbog teško pristupačnog terena u izvlačenje istog pomogli djelatnici GSS. Ovim putem Uprava policije se želi zahvaliti svim djelatnicima GSS Ljubuški, Hitnoj medicinskoj pomoći DZ Ljubuški, kao i svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u ovoj akciji, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Jabuka.tv