Ispiši ovu stranicu
Subota, 27 Kolovoz 2022 12:36

NOVO U LJUBUŠKOM: Brainobrain metoda učenja za razvoj intelektualnih sposobnosti i socio-emocionalnih vještina kod djece

Napisao/la 

Brainobrain je inovativni dvojezični program razvoja intelektualnih i životnih sposobnosti namijenjen djeci od 4 do 14 godina koji posebnim metodama i tehnikama omogućuje da se poboljša i stavi u funkciju cijeli kapacitet mozga. Ovaj program odnedavno je dostupan i u Ljubuškom, a njime rukovodi Katica Zelić, prof. psihologije i gestalt psihoterapeutkinja, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom.

Detaljnije o Brainobrain programu pročitajte u nastavku. 

Svjedoci smo da u današnje vrijeme djeca previše vremena provode na ekranima, sve manje se međusobno druže, nemaju usvojene vještine komunikacije i socijalizacije, imaju poteškoće s pažnjom i koncentracijom, ne znaju kako učiti i organizirati vrijeme, kako postaviti ciljeve i prioritete, imaju nisko samopouzdanje.

Jedinstvenost Brainobrain programa je, što se, za razliku od drugih programa koji se baziraju isključivo na razvoju mentalnih sposobnosti, ovaj program bavi i psihološkim razvojem, tj. podučavanjem životnih vještina kako bi se djeca lakše i bolje suočavala s brojnim životnim izazovima. Dijete koje je svjesno sebe, svoje okoline, utjecaja svog ponašanja i govora na okolinu mnogo će lakše prebroditi izazovne periode u školi, nego dijete koje nema samopouzdanje.

Brainobrain program koristi kombinaciju tri metode za kognitivni i emocionalni razvoj djeteta. To su:

1. Abakus mentalna aritmetika –VAK metoda učenja
2. NLP – razvoj socio-emocionalne inteligencije
3. Neurobik vježbe


1. Koristeći abakus (drevna sprava za računanje) i VAK (vizualno-auditivno-kinestetička) metodu omogućuje se učenje putem više osjetila (vid, sluh, dodir) što doprinosi istovremenoj aktivnosti obje polutke mozga. Istraživanja su pokazala da je tada proces učenja brži, a informacije se pamte duže i bolje. Benefiti ovakve metode učenja su:


• Brzo i učinkovito učenje
• Razvoj logičkog razmišljanja
• Poboljšanje koncentracije i fokusa
• Vizualizacija
• Fotografsko pamćenje
• izvrsnost u rješavanju matematičkih i logičkih zadataka
• multitasking

što pomaže djetetu u uspješnom rješavanju školskih i osobnih obveza.

2. Brainobrain je jedini edukativni program za djecu koji u svom radu koristi psihološke tehnike i metode pomoću NLP za poticanje socijalnih vještina i emocionalne inteligencije.

NLP za djecu je prilagođen tako da na zabavan način, kroz igru, praktične vježbe, crtanje, inspirativne priče, primjere iz prakse i života djeteta, razmjenu iskustava i druženje, djeca stječu samopouzdanje i bolje se prilagođavaju promjenama.

Koristeći ove psihološke tehnike i metode potiču se i razvijaju osobne kvalitete kao što su:

Samopouzdanje: dijete se mora osjećati zadovoljno i vjerovati da može biti uspješno. Ohrabruje dijete da proba nove stvari i tehnike, te da probaju više puta dok ne uspiju.
Samostalnost: djeca se moraju naučiti da određene stvari rade sami.
Motiviranost: kod djece se može i treba razviti želja za učenjem.
Radoznalost: ne sputava njihovu prirodnu radoznalost, dapače potiče radoznalost; ona je jedna od najvažnijih osobina potrebnih za učenje.
Ustrajnost: ohrabruju djecu da završe ono što su započeli.
Kooperativnost ili suradnja: poticanje na zajedničku igru s drugom djecom da bi naučili surađivati i dijeliti s drugima.
Samokontrola: djeca trebaju naučiti da postoje dobri i loši načini izražavanje bijesa i ljutnje i drugih neugodnih emocija i da neki od njih (kao udaranje ili maltretiranje) nisu prihvatljivi.
Empatija: djeca mogu i trebaju razumjeti kako se osjećaju drugi ljudi.

3. Na predavanjima se osim uz vježbanje na Abaku i NPL alate primjenjuje i Neurobik vježbe koje pozitivno utječu na usklađen rad mozga i tijela, poboljšanja motoričkih sposobnosti te školskih vještina pisanja, računanja, čitanja i jezičnih vještina, kao i kod smanjenja napetosti i hiperaktivnosti.

Posebnost ovog programa je dvojezičnost, nastava se odvija na hrvatskom i engleskom jeziku u opuštajućoj, zabavnoj i kreativnoj atmosferi. Pozitivno razmišljanje, njegovanje emocionalne inteligencije, kreativno i slobodno izražavanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, ključne su odlike i karakteristike ovog programa. Sati su vrlo aktivni i interaktivni tako da djeca ne provode vrijeme pasivno sjedeći i gledajući u ploču. Svako dijete sudjeluje u aktivnostima te se potiču na timski rad i međusobnu pomoć, podršku i suradnju, što je u školi uglavnom zanemareno.

Brainobrain mogu pohađati sva djeca s normalnim fizičkim, emocionalnim i mentalnim razvojem. Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina, jer je neuroplastičnost mozga u tom razdoblju najveća.

– Program je podijeljen na 10 razina za osnovnoškolski uzrast tj. 12 razina za djecu vrtićke dobi od čega svaka razina ovisno o uzrastu grupe traje 3 do 4 mjeseca. Satovi se održavaju jednom tjedno u trajanju od 2 sata (120 minuta). Potrebno je 15 minuta za vježbanje kod kuće svakog dana. Nakon svakog stupnja polaže se test i dobiva diploma. Grupe se sastoje od 5 do maksimalno 10 polaznika kako bi se postigao maksimalan efekt i omogućio individualni pristup djetetu. Zbog velikog dobnog raspona i radi uspješnosti rada, grupe se formiraju prema uzrastu polaznika. Nastavni materijal kojim se služe polaznici je drugačiji za svaku razinu, a podrazumijeva abakus, udžbenike, karticu za mentalnu aritmetiku itd.

Upis traje tijekom čitave godine!

Za upis djece i više informacija kontaktirajte nas putem telefona: 063 450 521 ili e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Možete nas pronaći i na društvenim mrežama Instagram i Facebook - Brainobrain Ljubuški.

https://www.facebook.com/Brainobrain-Ljubu%C5%A1ki-109001688597115

https://www.instagram.com/brainobrainljubuski/

Zakažite BESPLATAN promo sat u našem centru.