Ispiši ovu stranicu
Utorak, 20 Rujan 2022 11:01

Knjižnica Ljubuški poziva na besplatno učlanjenje umirovljenika

Napisao/la 

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i ove će godine tradicionalno obilježiti Međunarodni dan starijih osoba – u petak 1. listopada, akcijom besplatnog učlanjivanja umirovljenika u Knjižnicu Ljubuški.

Akcija besplatnog učlanjivanja za umirovljenike trajat će u razdoblju od 1. do 8. listopada 2022. godine.

Podsjećamo, dana 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih prisjećamo se doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva i ističemo važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Usto, naglašava se potreba da se starijim osobama umanji osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene.

“Pozivamo sve umirovljenike da posjete Knjižnicu Ljubuški od petka 1. do subote 8. listopada i iskoriste akciju besplatnog učlanjivanja u istu. Ujedno, ovom prigodom umirovljenicima želimo sretan Međunarodni dan starijih osoba!”, istaknuli su organizatori.

Iks portal