Ispiši ovu stranicu
Petak, 21 Listopad 2022 15:40

Hotelu “Bigeste” nagrada na Beogradskom turističkom & MICE forumu

Napisao/la 

Na 25. godinu akcije “Za novi kvalitet u turizmu”, nagrade u vidu statua koje simboliziraju zarotiranu prizmu u prostoru, kao i povelja, svečano su dodijeljene dobitnicima tijekom Beogradskog turističkog & MICE foruma, održanog na Beogradskom sajmu, priopćili su organizatori dodjele nagrada, iz Turističke prizme.

U kategoriji turističkih organizacija i turističkih zajednica, Prizma je pripala Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo, Bosna i Hercegovina; među hotelskim kompleksima je nagrađena Slovenska Plaža u Budvi, Crna Gora, a u kategoriji Eko i etno turizam OPG i izletište Butić, Biševo, Hrvatska.

U kategoriji Restorani, nagrada je pripala Kaval Groupu iz Ljubljane, Slovenija.

Od planinskih hotela, nagrađen je Hotel “Ramonda”, Rtanj, Srbija.

U kategoriji Organizatori putovanja su dodijeljene dvije Prizme – IN TOURS-u iz Tirane, Albanija, kao i Trend Travelu iz Herceg Novog, Crna Gora.

U kategoriji Turističke manifestacije, nagrađen je LILALO festival iz Loznice, Srbija, dok je u kategoriji Prateće djelatnosti i usluge u turizmu, dobitnik nagrade Šunkarna In gourmmet Kodila, Markiševici, Slovenija.

Od malih hotela je nagrađen Hotel “Bigeste” iz Ljubuškog, BiH.

Prije četvrt stoljeća, točnije 1997. godine, redakcija magazina „Turistička prizma“ pokrenula je međunarodnu akciju “Za novi kvalitet u turizmu”, vođenu prvo na prostorima Srbije, Crne Gore i BiH, da bi se ubrzo proširila na ukupan prostor bivše Jugoslavije, zatim na Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju, navodi source.ba.

Od početka je ideja vodilja da se na poseban način doprinese podizanju razine turističkih usluga i potakne inovativnost u turističkoj branši.

Specifičnost ove akcije je što je vode turistički novinari iz zemalja regije kao dobri poznavatelji događanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija jedini predlažu i odlučuju o nagradama.

Prizma i Povelja se dodjeljuje u 12 kategorija, međutim, žiri nikad nije dodijelio priznanja u svim kategorijama u jednoj godini, što dovoljno govori o oštrim kriterijima prilikom nominacije i odlučivanja.

Međunarodni novinarski žiri je ove godine dodijelio samo deset priznanja tvrtkama u šest država.

source,ba