Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Studeni 2022 12:27

U Knjižnici Ljubuški otvorena izložba slika Ljilje Petković i Branke Matijašević

Napisao/la 

Sinoć je u Knjižnici Ljubuški svečano otvorena izložba slika Ljilje Petković i Branke Matijašević.

Uime organizatora JU „KŠC“ Ljubuški nazočne ljubitelje umjetnosti srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno moderirao programom.

Svoj osvrt na izložbeni postav dala je prof. Slađana Milićević.

„Ljilja na svojim slikama upotrebljava jarke boje, ekspresivne poteze te daje dodatnu razigranost i veselje, što je vidljivo na svim slikama mrtve prirode i pejzaža. Dok na slici Veronikin rubac jakim intenzitetom boja ublažava svu sumornost atmosfere i Isusovo trpljenje na križnom putu te nam daje nadu u otkupljenje i vječnost. Na slikama je prenijela razigranost i veselje svoje osobnosti, tj. naslikala je sebe.

Branka pak na svojim slikama kod promatrača izaziva ugodu i smirenost. Njen kolorit je mekši, pejzaži i mrtva priroda odišu intimnošću, a na sakralnim slikama osjećamo obilje i mir. Obje slikarice su kroz svoje slike prikazale svijet kako ga one vide te kroz njih prikazali svoju osobnost, Ljilja svoju raspjevanost i veselje, a Branka svoju smirenost i blagost.“, istaknula je, među ostalim, prof. Milićević.

U svojemu obraćanju slikarice Ljilja Petković i Branka Matijašević uputile su zahvalu organizatoru, kao ujedno i brojnim posjetiteljima koji su svojom nazočnošću uveličali njihovu prvu izložbu – koja će im biti poticaj za daljnje umjetničko stvaralaštvo te predstojeće samostalne i skupne izložbe..

Izložbu, koja ostaje otvorena do 13. prosinca, otvorio je prof. Jure Paponja.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Zlata Marinčić i Toni Mihaljević.

Iks portal